Τρίτο αίτημα έκδοσης των 8 κατέθεσε στην Αθήνα η Άγκυρα

 
Για τρίτη φορά απηύθυνε αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών που η 'Αγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες από την Ελλάδα η Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Μπιλάλ Ουτσάρ, αναφέρει ανταπόκριση του  ‘Αναντολού’ από την Αθήνα.
 
Ο Ουτσάρ, ενημερώνοντας τους Τούρκους δημοσιογράφους στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, είπε ότι παρέδωσαν νέο φάκελο με νέα στοιχεία. Είπε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία της πιθανούς κακομεταχείρισης  ή βασανιστηρίων στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δίκες στην Τουρκία που τελείωσαν και υπάρχουν για όλες βιντεοσκοπημένες ταινίες.
 
Αξιολογώντας την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, ανέφερε ότι η Τουρκία έδωσε εγγυήσεις ότι θα τους δικάζει δίκαια. “Δεν είναι δουλειά του δικαστηρίου να πει ότι εγώ δεν εμπιστεύομαι τις εγγυήσεις σας. Η (ελληνική δικαιοσύνη) πρέπει να εμπιστευτεί αυτή τη δήλωση της Τουρκίας”, πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμα ότι έχουν προσθέσει και νέα στοιχεία στο νέο αίτημα για έκδοση, λέγοντας ότι για τέσσερις από τους οχτώ υπάρχουν στοιχεία για ‘δολοφονία από πρόθεση’ και 'απόπειρα δολοφονίας’.
 
Ο Μπιλάλ Ουτσάρ δήλωσε επίσης ότι ζήτησε και για άλλα 7 άτομα, που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα και φέρονται ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ), την προσωρινή τους κράτηση, καθώς επίσης και την έκδοση όλων των συλληφθέντων στην Ελλάδα μελών της οργάνωσης DHKP-C.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης
Πώς έστησαν την αδιανόητη τηλεφωνική απάτη με θύμα τον 13χρονο-«Η μάνα σου τραυμάτισε ένα κορίτσι»
Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ
Σουβλάκι μόνο για λίγους-Θα «φλερτάρει» με τα 5 ευρώ μετά τις αυξήσεις «φωτιά»
Τραγωδία στα Τρίκαλα-Νεκρός 51χρονος που έπεσε με το ΙΧ του σε γκρεμό 100 μέτρων
Τραγωδία στη Νάξο-Ηλικιωμένη πνίγηκε στην παραλία του Αγίου Γεωργίου
Μαθήτρια βρήκε κατσαρίδα μέσα σε σχολικό γεύμα στην Ελλάδα (pics)
Έγινε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη Χίο (pic)
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία