Άλλος ένας προϊστάμενος στις Κεντρικές φυλακές – Ήθελε μίζες 200 χιλιάδων ευρώ

Σε 7 μήνες  φυλάκιση καταδικάστηκε ο προϊστάμενος του Τομέα Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ο οποίος ζητούσε μίζες 200 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να κατοχυρώσει προσφορά σε συγκεκριμένη εταιρεία για τη συντήρηση μηχανημάτων σε νοσοκομεία.

Ωστόσο τα χρήματα δεν κατάφερε να τα αποσπάσει αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αρνήθηκε το «deal» ενώ στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία και έτσι ο προϊστάμενος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
 
Στη δίκη ο κατηγορούμενος βρέθηκε ένοχος σε 2 κατηγορίες, με βασικό μάρτυρα στην υπόθεση τον ιδιοκτήτη της εταιρείας η οποία ασχολείται με την πώληση και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού.

 Μερικούς μήνες πριν το συμβόλαιο του λήξει προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός για συντήρηση μηχανημάτων και ο διευθυντής της εταιρείας ζήτησε συνάντηση με τον κατηγορούμενο αφού ενημερώθηκε ότι ενδεχομένως να αφαιρούσαν τον όρο που έπρεπε επιπλέον αποζημίωση εάν οι τομείς ήταν άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Ως εκ τούτου η εταιρεία ήθελε να ενημερώσει πως εάν τελικά ο συγκεκριμένος όρος αφαιρείτο, η εταιρεία δεν θα λάμβανε μέρος στον διαγωνισμό επειδή θα της ήταν οικονομικά ασύμφορο.

 Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση με πρωτοβουλία του κατηγορούμενου, ο οποίος του ανέφερε ότι θα ήταν εύκολο για αυτόν να «περάσει» μια αύξηση της τάξης του 10%, χρήματα τα οποία θα επωφελείτο ο ίδιος, και όπως του τόνισε «όλα θα ήταν νόμιμα».

Όπως του εξήγησε, το «νόμιμα» στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν η ‘έκδοση τιμολογίων από κάποια υπεράκτια εταιρεία για δήθεν προσφερθείσες υπηρεσίες.

Βασικός μάρτυρας  κατηγορίας ήταν ο διευθυντής της εταιρεία AGF Trading & Engineering, η οποία ασχολείται με την εισαγωγή, πώληση και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού.  Το 2004, η εν λόγω εταιρεία είχε προμηθεύσει τρία κρατικά νοσηλευτήρια με ιατρικά μηχανήματα  και όταν έληξε το συμβόλαιο κηρύχτηκε νέος διαγωνισμός.

Να σημειωθεί πως τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2012.

Δειτε Επισης

Mε αναπηρία το 17χρονο κορίτσι που βίασε ο 32χρονοςv στην Πάτρα-Θα απολογηθεί την Πέμπτη
Στο κελί 33χρονος που μετέφερε 33 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο
Νέα απάτη με παραπλανητικά QR Codes σε χώρους στάθμευσης-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων ΙΣΟΤΗΤΑΣ: Αγώνας για αντιμετώπιση υποστελέχωσης
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Συνελήφθη ο 19χρονος που καταζητείτο για την επίθεση στην 81χρονη και την κόρη της
Έδειξαν τους κατασκευαστές ως υπεύθυνους για ΤΑΚΑΤΑ-Απάντησε για συνάτηση με Όξινο ο Νικολαΐδης
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου για κλοπή
Νέα αναβολή στη δίκη για τη Μονή Αββακούμ-«Η τελευταία» υπέδειξε το Κακουργιοδικείο
Δεκαοκτάχρονος ανέκοψε τον δρόμο σε 81χρονη οδηγό, της επιτέθηκε και την έστειλε νοσοκομείο