Υπάκουσαν τον Ερντογάν-Έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία της Αφρίκα (pics&vid)

 

Με πέτρες και μπουκάλια επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων της "Αφρίκα" στην κατεχόμενη Λευκωσία, δεκάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν το πρωί, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των «δυνάμεων ασφαλείας» για να απομακρυνθούν και να αποτραπούν τα χειρότερα.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα αλλά και διάφορες τ/κ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κυρίως Τούρκοι έποικοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας που βρίσκονται απέναντι από τη «βουλή» και φώναζαν συνθήματα, όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος», «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν». Κάποιοι σκαρφάλωσαν εξωτερικά στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αφρίκα για να κατεβάσουν την πινακίδα της εφημερίδας, ενώ κάποιοι έκαψαν μια εφημερίδα μπροστά.
 
 
Όπως επίσης μεταδίδεται, η «αστυνομία» δεν μπορούσε να συγκρατήσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και ήθελε να μπει μέσα στα γραφεία της εφημερίδες. Οι διαμαρτυρόμενοι πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με αποτέλεσμα κάποια τζάμια των παραθύρων της Αφρίκα να σπάσουν. Φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι εντός των γραφείων της εφημερίδας τοποθέτησαν έπιπλα στην κύρια είσοδο για να αποτρέψουν όσους ήθελαν να εισέλθουν με τη βία.
 
 

Η ένταση και τα επεισόδια διήρκεσαν 40 περίπου λεπτά και με την παρέμβαση ανδρών των «δυνάμεων ασφαλείας» οι συγκεντρωμένοι μετακινήθηκαν δίπλα, έξω από το κτίριο της «βουλής» καλώντας την «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά να βγει έξω. (σσ λόγω της ανάρτησής της για την τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν)
 
Εκεί βρίσκονται αυτή τη στιγμή φωνάζοντας τα ίδια περίπου συνθήματα όπως και το όνομα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξω από τη «βουλή» βρίσκονται ισχυρές «αστυνομικές» δυνάμεις, ενώ μπροστά από τα γραφεία της Αφρίκα παραμένουν οι «δυνάμεις ασφαλείας».

 

ΚΥΠΕ/Kibris

 

Δειτε Επισης

Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»
Κατέθεσε τι είπε με Γεάδη η Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό-Στο επίκεντρο και η μετάφραση διά τηλεφώνου
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Τουρίστρια στη Λεμεσό κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες νυχτερινού μαγαζιού
Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αναρίτας-Κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση
Λαμβάνονται καταθέσεις για τους πυροβολισμούς σε εταιρεία στη Λεμεσό-Νέες έρευνες στο σημείο
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Χάθηκαν τα ίχνη της 26χρονης Κατερίνας από το χώρο διαμονής της (pic)
Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος