Δύο Έλληνες στο ξενοδοχείο που επιτέθηκαν τρομοκράτες στην Καμπούλ (pics)

Δύο Έλληνες, πιλότοι αεροπορικής εταιρείας, οι οποίοι διανυκτέρευαν στην Καμπούλ- βρίσκονταν την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental της αφγανικής πρωτεύουσας.
 

Τέλος στην αγωνία για την επίθεση στο ξενοδοχείο στη Καμπούλ – Στους έξι οι νεκροί


Πρόκειται για τους Μιχάλη Πουλικάκο και Βασίλη Βασιλείου.

Αμφότεροι είναι καλά.

Το CNN Greece εντόπισε τον κ. Πουλικάκο, ο οποίος την ώρα της επικοινωνίας μαζί μας (00:00) αναζητούσε απεγνωσμένα τον συνάδελφό του.
 
Τελικώς εκείνος έδωσε σημεία ζωής.
 
Η λακωνική περιγραφή, μέσω μέιλ, του Μιχάλη Πουλικάκου συγκλονίζει και έχει ως εξής:

«Είμαι στο δωμάτιό μου 429.
Με τον Βασίλη δεν έχω επικοινωνία εδώ και 3 ώρες.
Μπορεί να μην έχει μπαταρία.
Επιτέθηκαν περίπου 4 ένοπλοι από την κουζίνα του ξενοδοχείου.
Δυο εξουδετερώθηκαν και δυο κρύβονται στους επάνω ορόφους δηλαδή κοντά μας.
Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν πριν μισή ώρα. Δεν έχουμε ρεύμα και η μπαταρία μου θα κρατήσει για 2 ώρες.
Δεν γνωρίζω για θύματα παρά μόνο ότι μαθαίνω από Ελλάδα.
Η εταιρία είναι σε επαφή μαζί μου, αλλά όχι με τον Βασίλη».
 
Νεώτερο μέιλ (00:38 π.μ.-21/1/18)
 
«Μόλις πήρα μήνυμα από τον Βασίλη Βασιλείου και είναι καλά!».

Το χρονικό της επίθεσης

Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, η κατάσταση ήταν έκρυθμη και η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη.
Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στη δυτική Καμπούλ, έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και φλόγες ξεπηδούσαν από τη στέγη.
 

 Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή και προχωρούσαν σε έλεγχο όλων των ορόφων του ξενοδοχείου. «Ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις.

«Τρεις πελάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο» συμπλήρωσε χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων, την ώρα που τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.
 
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Άχμαντ Χάρις Νάγιαμπ, που κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί, περιέγραψε ότι οι ένοπλοι μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου και ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να σωθεί εν μέσω καταιγισμού πυρών, ωστόσο δεν έχει πληροφορίες σχετικά με πιθανά θύματα.
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντάνις επισήμανε ότι προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης, η οποία διαπράχθηκε ημέρες μετά την προειδοποίηση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για πιθανές επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ο ίδιος είπε ότι μεταξύ των δραστών, που βρήκαν πρόσβαση στο κτίριο μέσω της κουζίνας, φαίνεται πως υπάρχουν βομβιστές αυτοκτονίας.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/ cnn.gr

Δειτε Επισης

Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς