Έξω φρενών ο Γενικός Έφορος εκλογής με την "κάρτα αποτελεσμάτων"

 

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, με αφορμή σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διαδικτυακά μέσα σε Κύπρο και Ελλάδα, σχετικά με την κάρτα 'αποτελεσμάτων' του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αναφέρει τα ακόλουθα:

 (α) Η κάρτα η οποία κυκλοφορεί, αποτελεί μέρος των δοκιμαστικών που η εταιρεία που συνεργάζεται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την οπτικοποίηση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ετοίμασε και δοκίμαζε σε τηλεοπτικό σταθμό την χθεσινή μέρα και το γραφείο του και γενικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμμιά εμπλοκή στο όλο θέμα.


(β) Κακώς χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη κάρτα με τα λογότυπα του Υπουργείου Εσωτερικών και την αναφορά «Επίσημα αποτελέσματα», έστω και αν χρησιμοποιήθηκαν για την ετοιμασία της τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2013, με αλλαγή και χρήση των ονομάτων και φωτογραφιών των τωρινών υποψηφίων.


Σημειώνεται πως ο Γενικός Έφορος Εκλογών, μόλις περιήλθε στην αντίληψη του το συγκεκριμένο συμβάν, είχε επικοινωνία με την εταιρεία και δόθηκαν οδηγίες για απόσυρση της εν λόγω κάρτας, πράγμα που έγινε, και συνέχιση των δοκιμαστικών στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς την χρήση των συγκεκριμένων δεδομένων.
 

Δειτε Επισης

Πιθανόν να κληθούν ως μάρτυρες Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες για την έφεση Τυχικού-Αποφασίζει το Πατριαρχείο
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Χάθηκαν τα ίχνη της 26χρονης Κατερίνας από το χώρο διαμονής της (pic)
Αυτό είναι το γραπτό των Νέων Ελληνικών των Παγκυπρίων (pics)
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Στη Βουλή η Κασσιανίδου για το βιβλίο στο Μπινιαλέ Αρχιτεκτονικής-Δίνει εξηγήσεις στην Επιτροπή Παιδείας
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη