Αθώος δήλωσε ο 18χρονος για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Αθώος δήλωσε κατά την προκαταρκτική εμφάνισή του σε δικαστήριο του Λονδίνου ο 18χρονος που κατηγορείται για την τρομοκρατική επίθεση στο συρμό του λονδρέζικου μετρό, στον σταθμό Parsons Green στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Αχμέντ Χασάν κατηγορείται ότι μετέφερε μέσα στο συρμό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έκρυβε σε σακούλα από σουπερμάρκετ. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση έκρηξης.

Ο μηχανισμός δεν εξερράγη πλήρως, αλλά παρόλα αυτά προκάλεσε τον τραυματισμό 30 επιβατών.

Ο νεαρός, που έχει καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να κουβαλά τη σακούλα φεύγοντας από το σπίτι του στο Σάνμπερι της κομητείας Σάρεϊ, κρίθηκε προφυλακιστέος έως τις 5 Μαρτίου, οπότε και θα ξεκινήσει η δίκη του.

Υπολογίζεται ότι η δίκη θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Χειροπέδες σε 35χρονη που πιάστηκε με ναρκωτικά στην οικία της-Κατέγραφε παράνομα δημόσιο χώρο
Έστειλαν μήνυμα σε 54χρονο για δήθεν πληρωμή εξωδίκου και του απέσπασαν 1.600 ευρώ
Νew York Times: Eνδείξεις προετοιμασίας επιθέσεων σε αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ ή Συρία
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν στις ΗΠΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Τραμπ
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»