Αλλάζουν όνομα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
12:00 - 17 Ιανουαρίου 2018

Σε ειδικό τομέα, ο οποίος θα υπάγεται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ανατίθεται ο συντονισμός της ευημερίας των ζώων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.
Εξερχόμενος από το Προεδρικό ο κ. Κουγιάλης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως αναθέσει όλη την αρμοδιότητα για την ευημερία των ζώων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες».
«Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες θα ονομαστούν σε Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Ευημερίας Ζώων και ταυτόχρονα δημιουργείται ειδικός τομέας κάτω από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, ο οποίος θα επιλαμβάνεται όλων αυτών των θεμάτων της ευημερίας των ζώων, αρμοδιότητες οι οποίες ήταν κατακερματισμένες σε διάφορα Υπουργεία και στις Επαρχιακές Διοικήσεις», είπε.
Σε ερώτηση αν προβλέπεται κάποιο κονδύλι απάντησε ότι «βεβαίως, είναι κονδύλια τα οποία θα ενταχθούν στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Γεωργίας». Υπάρχει, ανέφερε, «ιδιαίτερη ευαισθησία για την ευημερία των ζώων, θα ενισχύσουμε και τις πολιτικές μας και τα μέτρα μας προς την κατεύθυνση της ευημερίας των ζώων και θεωρώ ότι αυτό είναι το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα».
Σε ερώτηση για την εμπλοκή των Τοπικών Αρχών είπε ότι «η αρμοδιότητα και ο συντονισμός θα αναληφθούν από τον ειδικό τομέα ο οποίος θα δημιουργηθεί κάτω από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αλλά θα συνεχίσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στο θέμα της ευημερίας των ζώων».
«Εντός τριών μηνών θα υποβληθούν τα σχετικά νομοσχέδια από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, που σήμερα έχουν την αρμοδιότητα και εκεί θα ξεκαθαρίσει το τι ρόλο θα διαδραματίσει το Υπουργείο Γεωργίας, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Επαρχιακή Διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε. Παράλληλα, πρόσθεσε, πως "και με τη δημιουργία της Αστυνομίας των ζώων πλέον μπαίνουν αυτά τα θέματα σε τάξη και επαναλαμβάνω ότι η ευημερία των ζώων θα είναι αποτελεσματικότερη μέσα στα επόμενα χρόνια".
ΚΥΠΕ