Η «πλαστή γιαγιά» και ο νεκρός που αναστήθηκε – Απτόητος ο Φαίδωνας

Λίγο καιρό μετά την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, που είχε ως σκοπό τον εκφοβισμό του, ο «τυφώνας Φαίδωνος» ξανά χτύπησε με νέες αποκαλύψεις, στέλλοντας έτσι το μήνυμα στους εμπρηστές ότι δεν πέρασε το δικό τους.
 
Μιλώντας για το μέγα ζήτημα της διαφθοράς στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα. Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε σε κύκλωμα που εκδίδει πλαστά διαβατήρια σε Τουρκοκύπριους που στο τέλος γίνονται πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.    
 
Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση «πλαστής γιαγιάς» πίσω από την οποία επιχειρήθηκαν να εκδοθούν 200 πλαστά διαβατήρια και να εγγραφεί μια ολόκληρη οικογένεια.
 
«Επεκτεινόταν το θέμα αυτό μέχρι την Ιορδανία. Έκαναν αίτηση ότι έχουν μια γιαγιά που είναι Τουρκοκύπρια. Τελικά όλη αυτή η ιστορία ήταν στημένη.
 
Υπήρχε κύκλωμα» ανέφερε ο κ. Φαίδωνας, τονίζοντας ότι το σταμάτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο είχαν προλάβει και εκδώσαν 10-15 διαβατήρια.   
 
Επίσης σε σχέση με το κύκλωμα, ανέφερε ότι δικηγόρος από τη Λάρνακα μετέβη στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, ζητώντας μεταβίβαση ακινήτου για συγκεκριμένο Τουρκοκύπριος, τον οποίο εμφάνιζε το σύστημα ως νεκρό.
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, τελικά αποδείχτηκε ότι ο συγκεκριμένος τουρκοκύπριος «έχει τρομερή περιουσία στο χωριό Γαλαταριά. Τρεις μήνες μετά επισκέφτηκε κάποιος το γραφείο της συζύγου μου και της είπε ότι αυτός ο Τουρκοκύπριος ζει στον Λονδίνο. Την έδωσε τη Διεύθυνση, τηλέφωνο, τα πάντα».

 
 

Δειτε Επισης

Σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ο ΠτΔ-«Κάθε χρόνο γίνονται αυτά τα πανηγύρια της ντροπής»
Εισηγήθηκε ομάδα αλήθειας για αγνοούμενους στον Φιντάν ο Χριστοδουλίδης-«Η απάντηση ήταν αρνητική»
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας
Ανάγκη για νομοθετικές ρυθμίσεις ανέδειξε το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-Εισηγήσεις Ερευνητικής σε τρεις πυλώνες
«Μόλις που προλάβαμε να περάσουμε το δρόμο, τρία λεπτά μετά έπεσε οβίδα... Θα ήμασταν θρύψαλα»
Τα Ευρωτουρκικά, η διασύνδεση με το Κυπριακό και η επιπλέον αξία της Κυπριακής Προεδρίας
Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»