Ποίος ήταν ο γνωστός Στεφανάκος που γάζωσαν – Η δράση του στο κόσμου του εγκλήματος

Μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον γνωστό άνθρωπο της νύχτας Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στη λεωφόρο Αθηνών 402 στο Χαϊδάρι, έξω από το σπίτι του, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα γάζωσαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Βασίλης Στεφανάκος.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, οδηγούσε μια BMW η οποία κατά πληροφορίες έφερε θωράκιση, όχι όμως τόσο ισχυρή ώστε να «αποτρέψει» τις σφαίρες του καλάνισκοφ.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, όντας καταδικασμένος για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Ποιος ήταν ο Στεφανάκος

Πρόκειται για τον πιο γνωστό βαρυποινίτη της Ελλάδας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».

Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διέρρευσαν τότε σε επίορκους αστυνομικούς που φέρονταν να συνεργάζονται μαζί του ότι θα παρακολουθούν κηδεία συγγενικού του προσώπου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Στεφανάκος να χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας του και έτσι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τον συλλάβουν χωρίς αντίσταση κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Παραλίγο τραγωδία στην Καλαμάτα-Έπεσε ναυτική φωτοβολίδα σε σπίτι, τραυματίστηκαν πατέρας και κόρη
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Πολύρωρη δικαστική διαδικασία για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Διαφοροποίηση ρόλων και ενστάσεις συνηγόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Διάβασαν στην ομηρική διάλεκτο και σε δώδεκα γλώσσες απόσπασμα του Αναστάσιμου Ευαγγελίου
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος