Οι δηλώσεις του Τραμπ για το πυρηνικό κουμπί είναι «το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου»

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα πως το πρόσφατο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ καυχάται ότι έχει ένα «πολύ μεγαλύτερο» πυρηνικό κουμπί από εκείνο του Κιμ Γιονγκ-ουν δεν είναι παρά η έκφραση ενός «παράφρονα», «το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου».

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία μιας ομιλίας που εκφώνησε για το Νέο Έτος προκειμένου να προειδοποιήσει ότι έχει πάνω στο γραφείο του το «πυρηνικό κουμπί», τείνοντας παράλληλα το χέρι στη Σεούλ και κάνοντας λόγο για διάλογο και συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.

Απαντώντας ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Ας τον ενημερώσει κάποιος από το λιμοκτονών και εξαντλημένο καθεστώς του ότι κι εγώ διαθέτω ένα πυρηνικό κουμπί, αλλά είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο δυνατό από το δικό του, και λειτουργεί!»

Στην πρώτη βορειοκορεατική αντίδραση στο μήνυμα αυτό, η κυβερνητική εφημερίδα, Rodong Sinmun, απέρριψε τις δηλώσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου τις οποίες χαρακτήρισε «φανφάρες». Πρόκειται για τον «σπασμό ενός παράφρονα» ο οποίος έχει τρομάξει από την ισχύ της Βόρειας Κορέας και «το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου».

Μετά την ομιλία του Κιμ, οι δύο Κορέες ξεκίνησαν μια προσέγγιση που κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με τις πρώτες επίσημες συνομιλίες έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια, κατά τις οποίες συμφώνησαν για τη συμμετοχή της Πιονγκγιάνγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν.

Όμως στη συνέχεια ο Βορράς απηύθυνε σειρά προειδοποιήσεων στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.

Είναι χρόνια τώρα που η Πιονγκγιάνγκ εξαπολύει έναν ορυμαγδό απειλών στους εχθρούς της, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί μια τόσο φιλοπόλεμη ρητορική απέναντι στη Βόρεια Κορέα που κατηγορήθηκε ότι επιδεινώνει τις εντάσεις στη χερσόνησο.

Απείλησε μάλιστα να εξαπολύσει «φωτιά και οργή» εναντίον του Βορρά.

Οι δηλώσεις του για το πυρηνικό κουμπί «είναι η αντανάκλαση της απελπισμένης διανοητικής κατάστασης ενός που χάνει», προσθέτει η Rodong Sinmun, που εκτιμά πως ο Τραμπ «υποφέρει από διαταραχές προσωπικότητας που συνδέονται με τον θυμό και τη σχιζοφρένεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Τραμπ για την επίθεση σε Ιράν-«Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια»
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Τουλάχιστον 20 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία-Αναφορές για πολλούς νεκρούς
Αυτό είναι το «μυστικό» πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ-Πόσο μεγάλο είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο
Ιδιωτικό νησί στη Σκωτία με ερειπωμένο κάστρο πωλείται 7,5 εκατομμύρια δολάρια
Νέα έκκληση Πάπα για ειρήνη-«Μία κραυγή που δεν πρέπει να πνιγεί από τη βοή των όπλων»
Τι σημαίνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, πώς επηρεάζει το εμπόριο-Παγκόσμια ανησυχία
«Ισοπεδώσαμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»-Πώς οι ΗΠΑ «έπιασαν στον ύπνο» την Τεχεράνη
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες