Θα πούμε το νερό νεράκι

 
Μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις δεν έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση όσον αφορά τα αποθέματα στα φράγματα της Επαρχίας Πάφου αλλά το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα φράγματα της Κύπρου, όπως και στο φράγμα του Κούρη, που είναι το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, με χωρητικότητα 115 εκ. κυβικά μέτρα νερού και αποθεμάτων 9,2 εκατομμύρια. Αυτό ανέφερε ο Φαίδρος Ρουσής Α’ Τεχνικός Μηχανικός στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ρουσής είπε πως στα φράγματα του Ασπρόκρεμου, Καναβιού και Μαυροκόλυμπου της Επαρχίας Πάφου, έχουν εισρεύσει μόλις ένα εκατομμύριο εικοσιπέντε χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού από 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι το τελευταίο 24ωρο η εισροή ήταν μηδαμινή. Σε σχέση δε, με το τελευταίο τριήμερο η εισροή ανήλθε σε 60 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, μόνο.
 
Αυτή, συνέχισε, είναι μια ασήμαντη πολύ μικρή ποσότητα και τα αποθέματα στα φράγματα Ασπρόκρεμου, Καναβιού και Μαυροκόλυμπου ανέρχονται στα 13,6 εκατομ. κυβικά μέτρα νερού, ποσοστό πληρότητας 19%, ενώ η αντίστοιχη περσινή ποσότητα ήταν 28 εκατ. κυβικά μέτρα νερού με ποσοστό πληρότητας 39,1%.
 
Ο κ. Ρουσής αναφερόμενος στα φράγματα Ευρέτου, Αργάκας, Πωμού, Αγίας Μαρίνας είπε πως σ’ αυτά έχουν εισρεύσει γύρω στις 400 χιλιάδες κυβικά μέτρα εισροής από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Το τελευταίο τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής η εισροή ήταν στις 84 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.
 
Επιπρόσθετα τα αποθέματα  σήμερα ανέρχονται σε 7,8 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, ποσοστό 30%, ενώ πέρσι την ίδια μέρα τα αποθέματα στα ίδια φράγματα ανέρχονταν σε 11,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ποσοστό πληρότητας 43,7%.
 
Ο κ. Ρουσής χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική με τη συνέχιση των ανομβριών, προσθέτοντας πως δεν έχουν εισρεύσει σημαντικές ποσότητες και όπως και πέρσι συνεχίζεται η ανομβρία.
 
Θα περιμένουμε, είπε, τις επόμενες μέρες και επόμενες εβδομάδες για να δούμε κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση και να δημιουργηθούν ροές στους ποταμούς, συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Ρουσής κάλεσε τον κόσμο να είναι πιο προσεκτικός, να μην κάνει σπατάλες και να μην πλένει πεζοδρόμια με λάστιχα και  αυτοκίνητα.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα