Οι απειλές και οι εντάσεις δεν οδηγούν πουθενά

 
Την ελπίδα κάποια μέρα η Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι οι απειλές και οι εντάσεις δεν οδηγούν πουθενά, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, σε χαιρετισμό του στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει το ΥΠΑΜ στους Πρέσβεις και στους Ακολούθους Άμυνας ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, με την ευκαιρία του Νέου Έτους.
 
«Οραματιζόμαστε να μετατρέψουμε την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε ζώνη ασφάλειας, σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας και ελπίζω κάποια μέρα όλοι οι γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, να συνειδητοποιήσει ότι οι απειλές και οι εντάσεις δεν οδηγούν πουθενά», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Φωκαΐδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.
 
«Όπως, ούτε και η επιμονή σε αναχρονιστικά συστήματα κηδεμόνων ή εγγυήσεων μιας άλλης εποχής μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, συνέχισε, τονίζοντας ότι η Κύπρος θα πρέπει να είναι σε θέση και μετά από μια λύση να συνεχίσει και να ενισχύσει περαιτέρω τον σημερινό εποικοδομητικό της ρόλο ως παροχέας ασφαλείας στην περιοχή», τόνισε.
 
Παράλληλα, ο κ. Φωκαΐδης τόνισε πως η Αμυντική Διπλωματία αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Άμυνας, σημειώνοντας ότι η ενίσχυση της συνεργασίας με φιλικά κράτη είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην εποχής μας.
 
Χαρακτήρισε εξάλλου ιστορική εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την εγκαθίδρυση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), στην οποία η Κύπρος είναι ιδρυτικό μέλος. Υποστηρίξαμε, συνέχισε, την ιδέα από την αρχή, έχουμε συμβάλει στη δρομολόγηση των εξελίξεων και θα εργαστούμε ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί τα επόμενα χρόνια.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»