Μητέρα Βρετανού τζιχαντιστή εξομολογείται: Ο κόσμος μου κατέρρευσε όταν το έμαθα (Photos)

Την καρδιά της άνοιξε μια Βρετανή μητέρα για τι στιγμή που ανακάλυψε ότι ο γιος της Τόμας Έβανς έγινε τζιχαντιστής.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις της, η Σάλι παραδέχτηκε ότι «ανακουφίστηκε» όταν έμαθε ότι ο γιος της σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε στην Κένυα το 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στους Times, είπε ότι ο Τόμας «καιγόταν στην κόλαση» για τα φρικιαστικά εγκλήματά του.

Σημειώνεται ότι ο Τόμας Έβανς άλλαξε το όνομά του σε Αμπντούλ Χακίμ, έφυγε από το σπίτι του στην πόλη Γουίκομ της Μεγάλης Βρετανίας το 2011 για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους και να πυρπολήσει σχολεία υπηρετόντας την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ.

Σε ερώτηση για το τι του συνέβη και αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το «μονοπάτι», μητέρα του Σάλι απάντησε: «Μακάρι να είχα τις απαντήσεις, μακάρι να ήξερα… Έφυγε για την Αίγυπτο και είπε ότι ήθελε να μάθει αραβικά». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι διατηρούσε την επικοινωνία μαζί του στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ο γιος της εξαφανίστηκε για τέσσερις μήνες.

«Όταν μας είπε ότι ήταν με την οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, ο κόσμος μου κατέρρευσε», δήλωσε η Σάλι και πρόσθεσε: «Υπήρχε πάντα κάτι μέσα μου που ευχόταν ότι θα επέστρεφε, αλλά προφανώς όχι».

Ωστόσο, η Σάλι επέμεινε ότι δεν ήταν το Ισλάμ που είχε μετατρέψει το γιο της σε τρομοκράτη και εξήγησε ότι «η ερμηνεία του για το Ισλάμ δεν ήταν σωστή». Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, ο Τόμας είπε ότι παντρεύτηκε ένα 13χρονο κορίτσι.

Δειτε Επισης

Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης
Ο Πούτιν αναβιώνει τα Γκούλαγκ-Η Δούμα υπερψήφισε την επαναλειτουργία τους υπό την FSB
Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος για μια ειρηνευτική συμφωνία Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ