Επιτυχής η Κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου – Ελλάδας "ΣΑΛΑΜΙΣ"

 
Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 01/18» πραγματοποιήθηκε κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, με σενάριο που αφορούσε σε ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα.  
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή Ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία είχε καταπλεύσει στο Λιμένα Λεμεσού.  
 
Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυαγοσωστικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.  
 
Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αεροναυτικών Δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κίνδυνος για την υγεία τα ψεύτικα Labubu-Πάνω από 4,5 χιλ. οι κατασχέσεις σε ένα μήνα
Μπαίνει το νερό στ' αυλάκι για το υδατικό πρόβλημα-Αρχίζει η σταδιακή λειτουργία των αφαλατώσεων
Κοινοποιήθηκαν 116 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για υγεία των καταναλωτών
Προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας-Αποστέλλονται παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή φόρου
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, στους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Την Τρίτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων
ΒΙΝΤΕΟ: Καλοκαιρινές βροχές εν μέσω καύσωνα-Στα ύψη ο υδράργυρος
Σελίδα εξυπηρέτησης για θέματα φορολογίας από Τμήμα Φορολογίας και Υφυπουργείο Έρευνας
Τελέστηκε το μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των ηρώων της Άλωνας
Συνεχίζονται οι συναντήσεις για ΑΤΑ, προσπάθειες αποκλιμάκωσης στα ξενοδοχεία