Ένταση και πάλι στα Ίμια, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

 
Ένταση προκλήθηκε και πάλι στα Ίμια σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ όταν ένα σκάφος της ελληνικής και ένα της τουρκικής ακτοφυλακής βρέθηκαν έξω από τα Ίμια. Τα τουρκικά ΜΜΕ  αναφέρουν ότι το νέο περιστατικό έληξε όταν το τουρκικό λιμενικό έδιωξε σήμερα το πρωί την ελληνική ακτοφυλακή, την ώρα που παρενοχλούσε, όπως αναφέρουν, Τούρκους ψαράδες στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ένταση ξεκίνησε στις 11.45 το πρωί και διήρκεσε 50 λεπτά ενώ τα σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής  ήρθαν πολλές φορές πλώρη με πλώρη.

Αναφέρουν ότι το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε από τη Λέρο, έφτασε γύρω από τις βραχονησίδες πλησιάζοντας τους Τούρκους ψαράδες σε απόσταση 20 μέτρων. Τα τουρκικά ψαροκάικα άλλαξαν πορεία για να μην συγκρουστούν με το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. 

Τελικά, το τουρκικό λιμενικό επενέβη ανακόπτοντας την πορεία του ελληνικού σκάφους προς τα Ίμια και το έβγαλε έξω από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, γύρω στις 12.40. Το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στη Λέρο.
 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ως τις 3 Οκτωβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για αντικατάσταση των Τakata
Η Αστυνομία κλείνει τον δρόμο που βρήκε τραγικό θάνατο ο Κυριάκος για αναπαράσταση
ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση χειρουργών που είχαν ασθενή ανοιχτό την στιγμή του τεράστιου σεισμού
Καταβολή τριών μισθών σε πυρόπληκτους εργαζόμενους αποφάσισε το Υπουργικό
Χειροπέδες σε 74χρονο για έκρηξη σε όχημα στην Αραδίππου
Πληροφορίες πως έτρεχε με 150 χιλιόμετρα ο οδηγός που χτύπησε τον Κυριάκο-Νέες αιχμές Κωνσταντίνου σε Αστυνομία
Στο κελί για δώδεκα χρόνια 25χρονος για εισαγωγή 19 κιλών κάνναβης στην Κύπρο
Τραμπ: Tα παιδιά στη Γάζα λιμοκτονούν, θα τους στείλουμε τρόφιμα
Φάκελος οδική ασφάλεια: Η απειθαρχία και η ελλιπής αστυνόμευση στους δρόμους
Σηκώνει το γάντι για Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης ο Ιωάννου-Διέψευσε αναφορές για επίρριψη ευθυνών σε Εισαγγελία