Ενώπιον του Ανωτάτου σήμερα η έφεση Χρίστου

 
Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα η έφεση που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.
 
Το εκλογοδικείο είχε απορρίψει, στις 30 Νοεμβρίου 2017, την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, αναφέροντας πως δεν στοιχειοθετείται το  βασικό αίτημα για την παροχή των αιτούμενων θεραπειών, είτε για καταμέτρηση των ψήφων, είτε για άλλες θεραπείες που ζήτησαν οι δικηγόροι των αιτητών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της εκλογικής αίτησης από το Εκλογοδικείο, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.
 
Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνεχιζόμενη φύλαξη των 119 καλπών των δημοτικών εκλογών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, λόγω της διαδικασίας που συνεχίζεται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν αναμένεται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα για κάλυψη των αναγκών των προεδρικών εκλογών, αφού υπάρχουν άλλες διαθέσιμες κάλπες.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου