Στις 2 Απριλίου η ακρόαση της έφεσης Χρίστου στο Ανώτατο

 
Το Ανώτατο Δικαστήριο όρισε σήμερα για τις 2 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, την ακρόαση της έφεσης που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εκλογοδικείου, που απέρριψε την εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Λεμεσού.

Το Ανώτατο έδωσε, επίσης, οδηγίες προς τις δύο πλευρές όπως εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου καταχωρήσουν τα περιγράμματα των γραπτών αγορεύσεων με τις θέσεις τους. Μετά την ακρόαση της έφεσης, το Ανώτατο αναμένεται ότι θα επιφυλάξει την έκδοση της τελικής του ετυμηγορίας σε κατοπινό στάδιο.

Το εκλογοδικείο είχε απορρίψει, στις 30 Νοεμβρίου 2017, την αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού, αναφέροντας πως δεν στοιχειοθετείται το  βασικό αίτημα για την παροχή των αιτούμενων θεραπειών, είτε για καταμέτρηση των ψήφων, είτε για άλλες θεραπείες που ζήτησαν οι δικηγόροι των αιτητών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση της εκλογικής αίτησης από το Εκλογοδικείο, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.
 
Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνεχιζόμενη φύλαξη των 119 καλπών των δημοτικών εκλογών στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, λόγω της διαδικασίας που συνεχίζεται πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν αναμένεται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα για κάλυψη των αναγκών των προεδρικών εκλογών, αφού υπάρχουν άλλες διαθέσιμες κάλπες.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Βεβαιότητα από Αθήνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Δεν θα γίνει αυτή των κατεχομένων-Τουρκίας»
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Συγχαρητήρια Προέδρου στους μαθητές που συμμετείχαν στις Παγκύπριες-«Η Κύπρος είναι περήφανη για τη νέα γενιά της»
Πολλαπλές αναγνώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ρουτίνα, προσβολές και «προεκλογικές» σκιές
Η Κύπρος συνυπέγραψε τη βρετανική πρωτοβουλία για Γάζα-«Μήνυμα για ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου»
Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής