Απαντώνται τα ερωτήματα, μυρίζει Προεδρικές…

Παίρνουν τα πάντα το δρόμο τους για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με όλες τις εκκρεμότητες και τα πιθανά ερωτηματικά που ενδεχομένως απέμεναν να λαμβάνουν τις απαντήσεις τους.   
 
Το πρώτιστο κρίσιμο ερώτημα που παρέμενε και αφορούσε τις οριστικές ημερομηνίες πραγματοποίησης των προεδρικών εκλογών απαντήθηκε χθες στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατά την οποία αποφασίστηκε όπως ο πρώτος γύρος πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουάριου και σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, η δεύτερη Κυριακή στις 4 Φεβρουάριου.
 
Σήμερα, ήρθε το ξεκαθάρισμα προθέσεων από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά δημοσίως εντελώς τα χαρτιά του, επιβεβαιώνοντας όχι απλώς πως θα είναι ξανά υποψήφιος, αλλά και ότι θα εξαγγείλει υποψηφιότητα στις 4 Οκτωβρίου.
 
Έτσι, μετά και τη σημερινή εξέλιξη, οδεύουμε ολοταχώς-όπως αναμενόταν- προς μια εκλογική αναμέτρηση τεσσάρων βασικών υποψηφίων και με τον Νίκο Αναστασιάδη να υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ,  τον Σταύρο Μαλά από το ΑΚΕΛ, τον Νικόλα Παπαδόπουλο από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και τον Γιώργο Λιλλήκα από την Συμμαχία Πολιτών.
 
Από τα άλλα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, εκκρεμεί η απόφαση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, η οποία θα ληφθεί στις 5 Νοεμβρίου, καθώς και του ΕΛΑΜ.
 
Σε ό,τι αφορά τους Οικολόγους, τα πάντα συνηγορούν στην εκτίμηση πως θα συμπαραταχθούν με την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώ το ΕΛΑΜ θα κατέλθει στις προεδρικές εκλογές υποστηρίζοντας δικό του υποψήφιο.
 
Απ’ εκεί και πέρα, το κάδρο των υποψηφιοτήτων συμπληρώνει μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, εν αναμονή και της τελικής απόφασης-κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος- του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νίκος Αναστασιάδης: Εξαγγέλλω υποψηφιότητα στις 14 Οκτωβρίου
 

Δειτε Επισης

Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε