Ξέμειναν από φάρμακα ευθανασίας ζώων στη Λεμεσό

Χωρίς φάρμακα για ευθανασίες φέρεται να είναι τα καταφύγια ζώων σε Λευκωσία και Λεμεσό σύμφωνα με καταγγελίες της Κυπριακής Εταιρείας Προστασίας των Ζώων (ΚΕΠΖ).

Η ΚΕΠΖ σε επιστολή της προς τον υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη, καταθέτει ερωτήματα αναφερόμενη σε περιστατικό που έλαβαν χώρα σε φάρμα στο χωριό Ορούντα όπου δόθηκαν φάρμακα αιγοπροβάτων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από δηλητηρίαση σε 25 αιγοπρόβατα.

Σύμφωνα με την επιστολή φτάνοντας στο σημείο οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν κατάφεραν να δώσουν καμία βοήθεια στα ζώα γιατί δεν είχαν το απαιτούμενο αντίδοτο και ο ιδιοκτήτης φρόντισε από μόνος του να προσφέρει ατροπίες καταφέρνοντας να σώσει κάποια από τα ζώα.

«Γνωρίζουμε πως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν είχαν ποτέ αντίδοτο για δηλητηριάσεις και τολμούμε να πούμε πως αυτό είναι ένα από τα σοβαρά μειονεκτήματα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών», σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην επιστολή.

Επίσης, στην επιστολή η ΚΕΠΖ, αναφέρει πως πληροφορήθηκε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Λεμεσού πως δεν διαθέτουν το φάρμακο για την ευθανασία ζώων.

Η επιστολή κλείνει με ερωτήματα προς τον υπουργό, «Ρωτούμε κ. υπουργέ, τι γίνεται με τους σκύλους που οι δήμοι μεταφέρουν στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για ευθανασία μετά τη λήξη των δεκαπέντε ημερών κράτησης στα καταφύγια; Τι γίνεται και με τα παραγωγικά ζώα ή άλογα και γαϊδούρια που χρειάζονται ευθανασία για σοβαρούς λόγους υγείας; Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι πολύ οδυνηρό για την καρδιά και το μυαλό μας».

Δειτε Επισης

Προσπάθεια κατάρριψης ρεκόρ Guinness στην Κύπρο με ανθρώπινη αλυσίδα
Επόπτες σε ρόλο... παρατηρητών παράνομων ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο-Κολλημένη η διαδικασία για τα πρόστιμα
Έξαρση ιλαράς στην Ευρώπη-Συστάσεις για εμβολιασμό των παιδιών στην Κύπρο
Στην Κύπρο γύρω στους 2.500 οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση-Πάνω από 2.8000.000 παγκοσμίως
Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο-Ελλάδα βάσει κατάταξης των Times Higher Education
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Οδικό χάρτη αναμένει η Επίτροπος Ισότητας από το Συνέδριο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών
Με τη… δευτέρα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-EURO και Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζουν την τουριστική κίνηση