Βίκτωρας: Αστειότητα η θέση του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση έβλαψε τα ενεργειακά

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε αστειότητα τη θέση του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση με την πολιτική της έβλαψε τα ενεργειακά θέματα.

Στη δήλωση του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι την ώρα που στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει έντονη δραστηριότητα εργασιών με την παρουσία των μεγαλύτερων κολοσσών του κόσμου και ιδιαίτερα κατά τις δυσμενείς συνθήκες στον τομέα υδρογονανθράκων διεθνώς, εκλαμβάνεται τουλάχιστον ως αστειότητα, όταν  το ΑΚΕΛ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι έβλαψε με την πολιτική της τα ενεργειακά θέματα.
 
«Ενώ θα αναμέναμε από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης να επιδείκνυε υπεύθυνη στάση για ένα θέμα εθνικής σημασίας, είναι προφανές ότι για προεκλογικούς και μόνο λόγους, προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί», προσθέτει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρατηρώντας ότι σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τους πολυδιάστατους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, με σοβαρότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες.
 
«Μόλις χθες o μεγαλύτερος ενεργειακός κολοσσός, η ExxonMobil, ανέπτυξε ενώπιον του κυπριακού λαού τα σχέδια και το ερευνητικό γεωτρητικό του πρόγραμμα για το 2018, εντός της κυπριακής ΑΟΖ» συνεχίζει ο κ. Παπαδοπουλος προσθέτοντας ότι η ExxonMobil, την ίδια ώρα εξέφρασε ετοιμότητα, εάν οι προσδοκίες για ανακαλύψεις επιβεβαιωθούν και οι συνθήκες της αγοράς είναι κατάλληλες, να επενδύσει και σε ενεργειακές υποδομές.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει περαιτέρω ότι η παρούσα Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια, σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία του τόπου δημιουργώντας υποδομές που δεν θα ήταν βιώσιμες.
Διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλειφθεί σχεδιασμοί, αλλά αντίθετα η προσπάθεια είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες βιωσιμότητας τους και κατ΄ επέκταση να επιφέρουν όφελος στην Κυπριακή Δημοκρατία και όχι να οδηγήσουν ξανά τον τόπο σε οικονομική καταστροφή».

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή