Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για τις Προεδρικές Εκλογές

Λευκός καπνός βγήκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα σχετικά με τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι Προεδρικές Εκλογές του 2018.
 
Τελικά, ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου και δεύτερος την επόμενη Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου.
 
Τα αρχικά προβλήματα που υπήρχαν με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες αφού ο εκλογικός κατάλογος δεν θα είναι έτοιμος πριν τις 4 Φεβρουαρίου,  φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί.
 
Μετά την καταγραφη όλων των προβληματισμών για τα ζητήματα που προκύπτουν ανάλογα με την ημερομηνία που θα επιλεγόταν, τελικά επικράτησε η 28η Ιανουαρίου για τον πρώτο γύρο των εκλογών με τα πλείστα κόμματα να συμφωνούν. 
 
Ως εκ τούτου, θα προωθηθεί Νομοθετική ρύθμιση, ώστε η ημερομηνία κλεισίματος του εκλογικού καταλόγου και των δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, να είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017.

Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, μαζί με τον Αν. Γενικό Διευθυντή ΥΠΕΣ κ. Κύπρο Κυπριανού και την Υπηρεσία Εκλογών του ΥΠΕΣ. 


 

Δειτε Επισης

Δέσμευση ΠτΔ ότι θα θέσει το θέμα αγνοουμένων στην Τουρκία στο πλαίσιο των ΜΟΕ προς τους συγγενείς
Παίρνει μέτρα το Υπ. Μεταφορών μετά το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά συνδρομή Ε.Ε. και ενισχύει τεχνικούς ελέγχους
Στο εδώλιο για τα μαχαιρώματα στο Πισσούρι και η σύζυγος του 53χρονου-Κατηγορούνται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
Ο χάρτης με τα θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα-Έντονη αντίδραση από Άγκυρα, απαντά με δικά της έργα
To κόβει στον Χριστοδουλίδη ο Ερντογάν-«Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη νότια Κύπρο»
Τελετή επαναπατρισμού οστών 16 Ελλαδιτών ηρώων της ΕΛΔΥΚ που έπεσαν στην εισβολή-«Η Κύπρος σας ευγνωμονεί»
Αντισυνταγματικός ο Νόμος για υποχρεωτική τοποθέτηση χρονομέτρου σε κάμερες-«Θα επιφέρει πρόσθετες δαπάνες και χρεώσεις»
Αναζητεί δύο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΕΛΑΣ που διακινούσαν ναρκωτικά-«Θέλω 10k, μετά θα παίξουμε εμείς μπάλα»
Τα πήρε όλα πάνω του ο 35χρονος για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-«Ήθελα να λυτρώσω την οικογένεια μου»