Πόθεν Έσχες: «Κοροϊδία, γελιοποίηση και οι ευθύνες του Συλλούρη» (video)

Θέμα των ημερών με έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των πολιτών έφερε η δημοσιοποίηση με τον τρόπο που έγινε των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των πολιτειακών αξιωματούχων. Ο Πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του πάντως χαρακτήρισε επιτυχή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ενώ σημειώνει πως υπάρχει ζήτημα ως προς την διαχείριση των στοιχείων από τον τύπο.
 
Για γέλια και για κλάματα
 
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο νομικός και πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης έδωσε τη δική του θέση για το ζήτημα. Ο κύριος Πουργουρίδης χαρακτήρισε την όλη κατάσταση για γέλια και για κλάματα ενώ σημείωσε πως το κυριότερο πρόβλημα που εμπόδιζε να γίνει μια ουσιαστική νομοθεσία ήταν το Σύνταγμα. 
«Το να δηλώνει ο βουλευτής και να μην δηλώνει η σύζυγος του και τα παιδιά του είναι κωμωδία» τόνισε ο κύριος Πουργουρίδης, προσθέτοντας πως «μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και την πλήρη γελιοποίηση όλων των βουλευτών όλοι τους θα πρέπει να ξεκινήσουν αύριο να αρχίσουν να δημοσιοποιούν με πραγματική ειλικρίνεια τις οικονομικές καταστάσεις των ιδίων και των οικογενειών τους».
 
Οι ευθύνες του Συλλούρη
 
Για τον Πρόεδρο της Βουλής ο Χρίστος Πουργουρίδης καταλήγοντας σημείωσε πως ο κύριος Συλλούρης έχει τεράστια ευθύνη για την γελιοποίηση αφού από τη στιγμή που γνώριζε για αυτού του τύπου τις δηλώσεις, όφειλε να ζητήσει αναβολή του όλου ζητήματος για να δει με ποιόν τρόπο θα γινόταν μια δημοσιοποίηση των στοιχείων χωρίς να προκαλέσει αυτή τη γελιοποίηση.
 
Επίθεση ΠτΒ στους δημοσιογράφους
Με τον τρόπο που κάλυψαν τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες τα έβαλε μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, χαρακτηρίζοντας τον ως κουτσομπολίστικο. Όπως σημείωσε η Κύπρος έκανε μεγάλα βήματα ως προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και αυτό πρέπει να σημειωθεί.
 
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου που υπάρχει ξεκάθαρη διαφάνεια. Δεν αντιμετωπίστηκε από τον τύπο ως διαφάνεια και ούτε στην βάση του πνεύματος και της ουσίας του  νόμου» σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής.

 
Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Συλλούρη
 
Το πνεύμα και το γράμμα του νόμου
 
Εξηγώντας ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν το γεγονός ότι το πνεύμα του νόμου είναι να γίνει σύγκριση μεταξύ των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των αξιωματούχων και όχι το κουτσομπολιό περί της περιουσίας τους σήμερα.
 
Αυτός ο νόμος έγινε ώστε να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία πλήρη διαφάνεια. Ο τρόπος που το παρουσίασαν σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι δεν εξυπηρετεί τη διαφάνεια εξυπηρετεί άλλες προσεγγίσεις επιπόλαιες και κακόβουλες.
 
Δεν είναι ο νόμος να μας πει ποιος είναι ο πιο πλούσιος υπουργός ή ο πιο φτωχός βουλευτής, Αν ένας υπουργός έχει περιουσία 100 εκατομμύρια δεν μας ενδιαφέρει. Ο νόμος είναι εκεί για να κάνει σύγκριση μετά από 3 χρόνια κτλ και να μας πει αν η οικονομική κατάσταση έχει αλλοιωθεί.
 
Στις 20 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Νομικών
 

Εντωμεταξύ στις 20 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το πόθεν έσχες.
Η ημερομηνία αποφασίστηκε κατά τη συνεδρία της Επιτροπής και τηρεί υπό την αίρεση της δυνατότητας του Υπουργού Δικαιοσύνης να παραστεί σε αυτή, που σημαίνει ότι αν ο Υπουργός ζητήσει η συνεδρία να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία, η Επιτροπή Νομικών θα ενεργήσει ανάλογα.

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»