Έπεσαν οι υπογραφές για τη σιδηροδρομική ένωση Ελλάδας - Βουλγαρίας

Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης η συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τη σιδηροδρομική ένωση των δύο χωρών.
 
Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο πρωθυπουργών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
 
Υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες, και πρόσθεσε πως πλέον θα αναβαθμιστεί εμπορικά και τουριστικά η περιοχή. «Καταφέρνουμε να δημιουργούμε θετικές εξελίξεις σε μια σειρά από θέματα.
 
Στον τομέα της ενέργειας ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις επαφές των Υπουργών ενέργειας των δυο χωρών, καθώς προχωράμε πολύ γρήγορα τον άξονα IGB», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
 
 
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη σημασία συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας στο ζήτημα της ασφάλειας και εξήρε το γεγονός ότι οι δύο χώρες κατάφεραν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
 
«Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως μετά τη Σύνοδο (σ.σ. την τριμερή των δύο χωρών με την Σερβία) τον περασμένο Ιούλιο, αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική, γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική ένωση των δύο χωρών θα συνδέει τρία λιμάνια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον ποταμό Δούναβη).

Δειτε Επισης

Στο Βατικανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας, αδελφός και συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα
Είχε επισκεφτεί το Ντουμπάι λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί ο Μουσχούρης-Στο μικροσκόπιο οι επαφές του
«Αιφνίδια αστοχία υλικού, υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού»-Πώς πήρε φωτιά ο ασθενής στο «Αλεξάνδρα»
Απορρίφθηκε και το δεύτερο αίτημα εκταφής θύματος των Τεμπών από τον εφέτη ανακριτή
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»-Διατάχθηκε έρευνα
«Πέντε λεπτά πριν περνούσα από το διαγνωστικό κέντρο»-Σοκάρει μαρτυρία για την εκτέλεση στο Χαλάνδρι
Ζητούν και τα ρέστα... Γονιός μήνυσε τον γιο της 85χρονης που της πέταξαν βαρελότα για το βίντεο που ανήρτησε
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Πώς συνέβη η τραγωδία στου Ρέντη με θύμα τη 12χρονη-Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της σε ανάλογο δυστύχημα