Αυξημένους ελέγχους στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές ζητά η Βουλή

Αυξημένους και αυστηρότερους ελέγχους στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές ζήτησε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία την Τετάρτη συζήτησε την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.
 
Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης, ζητήθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών να προβεί σε ελέγχους ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα διακινούνται μαθητές με προβληματικά λεωφορεία.
 
Εξήγησε ότι κατά την περασμένη σχολική χρονιά λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές παρουσίασαν μηχανικά προβλήματα ή/και παρουσίαζαν κακή οπτική εικόνα.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των ναυτικών ομίλων που συζητήθηκαν από την Επιτροπή Παιδείας.
 
Παρατήρησε ότι οι ναυτικοί όμιλοι διεξάγουν σειρά διεθνών δραστηριοτήτων και τιμούν την Κύπρο, ωστόσο δεν έχουν τη στήριξη που θα έπρεπε να έχουν.
 
Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθούν και διατύπωσε τη θέση ότι τα αυξημένα τέλη στην κολύμβηση που επιβάλλει ο ΚΟΑ επιβαρύνουν τους ναυτικούς ομίλους και δυσχεραίνουν το έργο που επιτελούν.
 
Τα αυξημένα τέλη λειτουργούν σε βάρος των θαλάσσιων αθλημάτων και της κολύμβησης, συνέχισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει η κολύμβηση να είναι μέρος της εκπαίδευσης και να περιληφθεί στο μάθημα της φυσικής αγωγής.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε ακόμα πως ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου διεξάγει διαγωνισμό με θαλάσσια αθλήματα, αλλά είναι μόνος του, και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα αθλήματα και τον αθλητισμό στην Κύπρο.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με την εισήγηση να περιληφθεί μάθημα κολύμβησης στο μάθημα φυσικής αγωγής, είπε πως αναμένεται ότι αυτή θα μελετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς η Κύπρος διαθέτει πολλές θάλασσες και έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς, που έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να κινούνται λιγότερο, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος της υγείας τους.
 

Δειτε Επισης

Προς συνομολόγηση Μνημονίου Συνεργασίας με Επίτροπο Ισότητας Φύλων το ΕΤΕΚ
Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία-Νέες καθυστερήσεις στο Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος
Με ηλιόλουστο καιρό γιορτάζει τον Κατακλυσμό η Κύπρος-Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Απογοήτευση συνταξιούχων με τους 6.600 δικαιούχους για διακοπές-«Σαν μια σταγόνα στον ωκεανό»
Το λίφτινγκ στις παραλίες της Κύπρου σε «plastic free»-Οι οκτώ που άλλαξαν, οι απαγορεύσεις και οι στόχοι
Κίνδυνος για ανάφλεξη τα οχήματα που θερμαίνονται στον ήλιο-Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος-Ακυρώθηκε πτήση προς Πάφο
Καθυστερήσεις πτήσεων προς Κύπρο λόγω διακοπής ρεύματος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για το τριήμερο του Κατακλυσμού.