«Δικαιωμένος ο Πρόεδρος από την αποκάλυψη των προτάσεων του»

Καταιγισμό πυρών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη από αυτά του ενδιάμεσου χώρου, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το οποίο αποκαλύπτει τις προτάσεις που κατέθεσε στο Κρανς Μοντάνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο.
 
Απάντηση στα πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος υποδεικνύει πως το δημοσίευμα καταδεικνύει ότι οι προτάσεις έγιναν υπό την ξεκάθαρη προϋπόθεση και όρο πως αν η Τουρκία δεν αποδεχόταν τις εισηγήσεις του κ. Γκουτέρες για άμεσο τερματισμό των όποιων εγγυητικών και παρεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού καθώς και την επιστροφή εδαφών που απαιτούσε η ελληνοκυπριακή πλευρά τότε αυτές οι προτάσεις θα ήταν πλέον άκυρες και μη υποβληθείσες.
 
Από το δημοσίευμα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο,  καταρρίπτονται επίσης τα ακόλουθα:
 
1. Οι ισχυρισμοί μερίδας της αντιπολίτευσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε «δώρα» στην τουρκική πλευρά στα οποία μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς έμειναν στο τραπέζι των συνομιλιών.
 
2. Οι επικρίσεις άλλης μερίδας της αντιπολίτευσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχα δεν εκμεταλλεύτηκε και δεν προσπάθησε να αξιοποιήσει το πλαίσιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ.
 
«Είναι πλέον ξεκάθαρο στον όποιον καλόπιστο και αντικειμενικό παρατηρητή», υπογραμμίζει ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»:
 
1. Διαπραγματεύτηκε με πραγματική πολιτική βούληση, εντός των ορίων που έχει θέσει διαχρονικά η ελληνοκυπριακή πλευρά, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό που θα καθιστούσε την Κύπρο ένα κανονικό, ανεξάρτητο και χωρίς εξαρτήσεις από τους οποιουσδήποτε τρίτους, κράτος. Αντ’ αυτού συνάντησε πραγματικό τοίχο αδιαλλαξίας εκ μέρους της τουρκικής πλευράς.
 
2. Είπε ολόκληρη την αλήθεια στον κυπριακό λαό κατά την επιστροφή του στην Κύπρο, τόσο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όσο και σε άλλες συνεντεύξεις και δηλώσεις, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντανά και για τις προτάσεις που ο ίδιος κατέθεσε.
 
 

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»