Η προστασία των γεωργών από κρίσεις στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Γεωργίας στο Ταλίν

Οι Υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται ατύπως σήμερα στο Ταλίν για να συζητήσουν αποτελεσματικά μέτρα διαχείρισης κινδύνων στην Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2020.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρεύουσας Εσθονίας, η αστάθεια των γεωργικών αγορών τα τελευταία χρόνια επηρέασε έντονα τον τομέα και προκάλεσε διαρθρωτικές αλλαγές και γι `αυτό είναι αναγκαίο να βρεθούν τρόποι ώστε οι γεωργοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι σε περιόδους κρίσης.
 
"Δεδομένου ότι η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, τώρα είναι η στιγμή να μιλήσουμε για τρόπους βοηθείας των γεωργών ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για γεωργικές κρίσεις", τόνισε ο Υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων της Εσθονίας Tarmo Tamm πριν από τη συνάντηση.
 
Κατά το δεύτερο ήμισυ της συνάντησης, οι υπουργοί θα συζητήσουν το φλέγον θέμα των αυγών που έχουν μολυνθεί με φιπρολίνη και έχουν επηρεάσει πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.
 
"Η υγεία των πολιτών της ΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Λαμβάνουμε το θέμα αυτό πολύ σοβαρά και καλούμε συνεπώς τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Vytenis Andriukaitis να μας δώσει μια γενική εικόνα της κατάστασης ", δήλωσε ο υπουργός Tamm.

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Πάφο… Νεκρός δεκαεπτάχρονος που βρισκόταν στην αυλή σχολείου
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν πάνω από 4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Τη χαμηλότερη αποδοχή Προέδρου των τελευταίων 70 χρόνια έχει ο Τραμπ κατά τις πρώτες 100 μέρες θητείας
Φουντώνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-«Απέδειξαν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν»
Καθορίζει την πορεία των ερευνών η νεκροτομή στον Μιχαηλίδη λόγω του χρόνου που μεσολάβησε-Τυχαία η συνάντηση στο καφενείο
Ασφάλεια και συλλογική ανταπόκριση στη Σύνοδο FINABEL με συμμετοχή ΓΕΕΦ
Υπ. Υγείας: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει εκδηλώσεις για βελτίωση υπηρεσιών υγείας
Δραματική κατάσταση στη Γάζα, ασθενείς με εγκαύματα υπομένουν χωρίς φάρμακα-«Ίσως φάμε άμμο»
Στους 25 οι νεκροί, 1.000 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Ανάφλεξη καυσίμων η πιθανή αιτία
Πώς γίνεται η μυστική εκλογή του Πάπα στο Κονκλάβιο-Ο λευκός καπνός και οι άγνωστοι Ποντίφικες