Το ΤΕΠΑΚ 1ο από τα κυπριακά πανεπιστήμια στη διεθνή κατάταξη των Times

To Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) κατατάσσεται πρώτο από τα κυπριακά πανεπιστήμια στη νέα διεθνή κατάταξη των Times (Higher Education World University Rankings 2017-18) βάσει της οποίας το ΤΕΠΑΚ είναι επίσης το μοναδικό ανά την Κύπρο ανάμεσα στα 351-400 κορυφαία πανεπιστήμια παγκόσμια.
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι στην εν λόγω λίστα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το ΤΕΠΑΚ,  κατατάσσεται στις θέσεις 351-400 παγκοσμίως, κατάταξη πολύ ψηλότερη από την περσινή, στην οποία βρισκόταν στις θέσεις 401-500.
 
Προσθέτει ότι σύμφωνα με στοιχεία από εξειδικευμένο διαδικτυακό εργαλείο του Times Higher Education, το ΤΕΠΑΚ,  κατατάσσεται πρώτο από τα πανεπιστήμια της Κύπρου, και ισοβαθμεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνόφωνων πανεπιστημίων εξασφαλίζοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στις κατηγορίες «Ετεροαναφορές» και «Διεθνής Προσανατολισμός».
 
Το ΤΕΠΑΚ παρουσιάζει σαφή βελτίωση στους 4 από τους 5 τομείς σε σχέση με την περσινή χρονιά.
 
Ιδιαίτερα, στο κριτήριο «Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (citations)»,  εμφανίζει πολύ ψηλή βαθμολογία, κατατασσόμενο στην ιδιαίτερα τιμητική 114η θέση παγκοσμίως (από τα 1,102 πανεπιστήμια που αξιολογούνται), γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει.
 
Επίσης, στον τομέα «Διεθνής Προσανατολισμός», το ΤΕΠΑΚ,  βρίσκεται στα κορυφαία 25% των πανεπιστημίων που κατατάσσονται στη διεθνή κατάταξη, (κατατασσόμενο στην 228η θέση παγκοσμίως).
 
Αξιοσημείωτη επίσης, είναι η πολύ καλή επίδοση που παρουσιάζει το ΤΠΚ στο κριτήριο «Διεθνής Συν-συγγραφεία (International co-authorship)», γεγονός που αναδεικνύει την εξωστρέφεια, τη διεθνή δικτύωση και τη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πολλά από τα Πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται στους “Τimes” είναι καλά χρηματοδοτούμενα από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κι αυτό αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την επιτυχία του ΤΕΠΕΚ, που συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη, παρά τη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση.
 
Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής, Ανδρέας Αναγιωτός, αναφερόμενος στη σημαντικότατη αυτή επιτυχία, δήλωσε ότι «η διεθνής κατάταξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανάμεσα στα 400 από τα 1,102 κορυφαία πανεπιστήμια παγκόσμια, είναι άθλος για τα 10 χρόνια λειτουργίας μας».
 
Ανέφερε ότι «οι συνεχόμενες διεθνείς  αναγνωρίσεις από εγνωσμένου κύρους διεθνείς οργανισμούς τεκμηριώνουν την αριστεία και την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής έρευνας».
 
«Υπηρετώντας με συνέπεια τον στρατηγικό στόχο να καταστεί το ΤΕΠΑΚ ως ένα από τα πιο καταξιωμένα διεθνώς στους τομείς εξειδίκευσής του, οφείλουμε με σκληρή δουλειά να διατηρήσουμε τις υψηλές αποδόσεις και να ενισχύσουμε τους τομείς οι οποίοι χρήζουν βελτίωσης», είπε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.
 

Δειτε Επισης

Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Η Βουλή ψήφισε παράταση για αδειοδότηση ξενώνων
Πράσινο Ολομέλειας για δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Επίτροπος Διοικήσεως: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση για επιταγμένο επί 50 χρόνια τεμάχιο
Αυξημένη κινητικότητα στα αεροδρόμια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή-Πάνω από 500 πτήσεις ημερησίως