Είχαν στήσει κοντραμπάντο κλεμμένων όπλων στη Λεμεσό

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ελληνοκύπριου προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, σε σχέση με την κλοπή 3 κυνηγετικών όπλων κι ενός αεροβόλου πιστολιού από κατοικία στον Αρακαπά.
 
Η σύλληψη του υπόπτου έγινε μετά την αξιολόγηση μαρτυρίας που τον εμπλέκει στην υπόθεση, μαζί με 26χρονο συνεργάτη του από την Βουλγαρία.  
 
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος ελληνοκύπριος ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο γύρω στις 11 χθες βράδυ. Στο όχημα εντοπίστηκαν μικρή ποσότητα κάνναβης διαρηκτικά εργαλεία, ένα ομοίωμα πιστολιού, κουτί με σφαιρίδια αεροβόλου πιστολιού.
 
Ακόμη βρέθηκαν 3 μεγάφωνα, 2 ταμπλέτες 1 gps ενα κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι, τα οποία  ο 26χρονος ανέφερε ότι του ανήκουν. Μάλιστα δήλωσε πως τα εργαλεία που βρέθηκαν τα χρησιμοποιεί στην δουλειά του.
 
Η Αστυνομία εκτίμησε πως πρόκειται για κλοπιμαία περιουσία, συνέλαβε τον ύποπτο, τον οποίο οδήγησε στο ΤΑΕ για ανάκριση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανακρινόμενος ο 26χρονος παραδέχτηκε την κλοπή των όπλων, ισχυρίστηκε όμως πως τα κρατά ο συνομήλικος φίλος του από την Βουλγαρία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, διέμειναν στο ίδιο κελί στις Κεντρικές Φυλακές και πρόσφατα αποφυλακίστηκαν. Η Αστυνομία καταζητεί με δικαστικό ένταλμα σύλληψης τον 26χρονο Βούλγαρο.
 
Ο συλληφθείς ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 7ήμερη προφυλάκισή του.
 
Η Αστυνομία εκτιμά, πως τα δύο πρόσωπα, πιθανόν κι άλλοι συνεργάτες τους, ασχολούνται συστηματικά με την κλοπή κυνηγετικών όπλων από κατοικίες, στα οποία κάνουν διάφορες μετατροπές, κόβουν τις κάννες τους και τα πωλούν σε ενδιαφερόμενους.
 
Δεν αποκλείεται εξάλλου με κάποια απ’ αυτά, τα κοντόκαννα κυνηγετικά να έγιναν κάποιες μεγάλες ληστείες συνεργατικών καταστημάτων το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.  

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας