Είχαν στήσει κοντραμπάντο κλεμμένων όπλων στη Λεμεσό

Στη σύλληψη ενός 26χρονου ελληνοκύπριου προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, σε σχέση με την κλοπή 3 κυνηγετικών όπλων κι ενός αεροβόλου πιστολιού από κατοικία στον Αρακαπά.
 
Η σύλληψη του υπόπτου έγινε μετά την αξιολόγηση μαρτυρίας που τον εμπλέκει στην υπόθεση, μαζί με 26χρονο συνεργάτη του από την Βουλγαρία.  
 
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος ελληνοκύπριος ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο γύρω στις 11 χθες βράδυ. Στο όχημα εντοπίστηκαν μικρή ποσότητα κάνναβης διαρηκτικά εργαλεία, ένα ομοίωμα πιστολιού, κουτί με σφαιρίδια αεροβόλου πιστολιού.
 
Ακόμη βρέθηκαν 3 μεγάφωνα, 2 ταμπλέτες 1 gps ενα κινητό τηλέφωνο κι ένα ρολόι, τα οποία  ο 26χρονος ανέφερε ότι του ανήκουν. Μάλιστα δήλωσε πως τα εργαλεία που βρέθηκαν τα χρησιμοποιεί στην δουλειά του.
 
Η Αστυνομία εκτίμησε πως πρόκειται για κλοπιμαία περιουσία, συνέλαβε τον ύποπτο, τον οποίο οδήγησε στο ΤΑΕ για ανάκριση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανακρινόμενος ο 26χρονος παραδέχτηκε την κλοπή των όπλων, ισχυρίστηκε όμως πως τα κρατά ο συνομήλικος φίλος του από την Βουλγαρία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, διέμειναν στο ίδιο κελί στις Κεντρικές Φυλακές και πρόσφατα αποφυλακίστηκαν. Η Αστυνομία καταζητεί με δικαστικό ένταλμα σύλληψης τον 26χρονο Βούλγαρο.
 
Ο συλληφθείς ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 7ήμερη προφυλάκισή του.
 
Η Αστυνομία εκτιμά, πως τα δύο πρόσωπα, πιθανόν κι άλλοι συνεργάτες τους, ασχολούνται συστηματικά με την κλοπή κυνηγετικών όπλων από κατοικίες, στα οποία κάνουν διάφορες μετατροπές, κόβουν τις κάννες τους και τα πωλούν σε ενδιαφερόμενους.
 
Δεν αποκλείεται εξάλλου με κάποια απ’ αυτά, τα κοντόκαννα κυνηγετικά να έγιναν κάποιες μεγάλες ληστείες συνεργατικών καταστημάτων το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.  

Δειτε Επισης

Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Ξάφρισαν οικίες, έκλεψαν και... κινητό και τους πρόδωσε το GPS-Χειροπέδες σε τρεις
Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα που πιάστηκαν με φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα στον τελικό
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία, επιστρέφει η σκόνη
Επτά χρόνια μετά μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών-Υλοποιείται τον Οκτώβριο
Διαμαρτυρίες κατοίκων για ελλιπή πρόσβαση σε οικίες λόγω ανάπτυξης της Τσερίου-Πώς απαντά το Υπουργείο Μεταφορών
Έγινε το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Περιμένει κλήση από ΠτΔ για ευρεία σύσκεψη ο Μυλωνάς
Κύπριες σπάνε τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν τη φρίκη που βίωσαν από τους εισβολείς 51 χρόνια μετά
Με πρώτο ματς στην έδρα του και με αναπληρωματικούς μπήκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο γήπεδο της πολιτικής