Ο κουρεμένος Νικόλας, ο… τάφος της Θεοχάρους και ο Αβέρωφ χωρίς cash

Είναι πολλά αυτά που μπορεί να βρει κανείς μέσα από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πολιτειακών αξιωματούχων που αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής.
 
Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση τους η συζητήσεις στα social media πήραν φωτιά με αρκετούς πολίτες να αμφισβητούν την ορθότητα και την ειλικρίνεια των αξιωματούχων στις δηλώσεις τους αφού υπάρχουν δηλώσεις που «βγάζουν μάτι».
 
Αφού μελετήσαμε τις δηλώσεις όλων των αξιωματούχων συγκεντρώσαμε 10 σημεία που κέρδισαν την προσοχή μας:
 
1) Μόλις δύο πολιτειακοί αξιωματούχοι φαίνεται να επένδυσαν σε ποδοσφαιρικές εταιρίες. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που διαθέτει 25 μετοχές του ΑΠΟΕΛ και 500 του Απόλλωνα. Πολύ περισσότερες βέβαια μετοχές ποδοσφαιρικής εταιρίας έχει ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος που κατέχει 59278 μετοχές της Ποδοσφαιρικής Εταιρίας του ΑΠΟΕΛ αξίας 101 χιλιάδων ευρώ.
 
2) Το πιο φθηνό αυτοκίνητο μεταξύ των βουλευτών οδηγεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς. Πρόκειται για ένα Toyota corolla αξίας 2 χιλιάδων ευρώ. Αυτοκίνητο αξίας 2 χιλιάδων ευρώ έχει στην κατοχή του και ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Πρόκειται για ένα Toyota yaris για το οποίο, όπως εξηγεί είναι συνδικαιούχος με τη σύζυγο του.
 
3) Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα μεταξύ των βουλευτών οδηγούν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Σόλων Κασίνης. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος έχει την τύχη να οδηγεί μια Maserati GT αξίας 135 χιλιάδων ευρώ ενώ ο Σόλων Κασίνης οδηγεί Toyota Land Cruiser αξίας 118 χιλιάδων ευρώ.
 
4) Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο πέραν του αυτοκινήτου του, ενός Audi A8 αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και καταθέσεων που ανέρχονται σε 14,833 ευρώ.
 
5) Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας διαθέτει 64,156 μετοχές διαφόρων εταιριών είτε μόνος είτε από κοινού με τη σύζυγό του. Επίσης ο Γιώργος Λιλλήκας πέρα της βουλευτικής του αντιμισθίας δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 150 χιλιάδων ευρώ ετησίως από την Arch Capital Group.
 
6) O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, παρουσιάζει καταθέσεις μόλις 854 ευρώ και χρέη πέραν του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ η ακίνητη περιουσία του, πάντα σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία του αυτοκινήτου του κύριου Νεοφύτου ανέρχεται σε 15 χιλιάδες ευρώ.
 
7) Η ακίνητη περιουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που κατέθεσε φτάνει σχεδόν τα 2 εκ. ευρώ ενώ στην κατοχή του έχει και ένα αυτοκίνητο Volkswagen touareg αξίας 70 χιλιάδων ευρώ. Τα ετήσια εισοδήματα του ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ και προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση (82,975 ευρώ) και από ενοίκια που ανέρχονται σε 22 χιλιάδες 992 ευρώ.  Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πώλησε πριν το κούρεμα του 2013 ένα οικόπεδο στην περιοχή «Λογος» στον Στρόβολο για 475 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό κουρεύτηκε.
 
8) Ο Αδάμος Αδάμου, βουλευτής  του ΑΚΕΛ,  σημειώνει στη δήλωση του πως δεν έχει εισοδήματα πέραν της σύνταξης και της βουλευτικής του αντιμισθίας. Ο Βουλευτής εξηγεί  πως διατηρεί ιατρείο συμβουλευτικής ογκολογίας το οποίο όμως, όχι μονό δεν του αποφέρει εισοδήματα αλλά το συντηρεί με δικά του έξοδα καθ’ότι την πλειοψηφία των ασθενών του την παρακολουθεί δωρεάν.  Άλλωστε είναι γνωστό σε πολλούς το φιλανθρωπικό έργο του γιατρού.
 
9) Χωρίς στοιχεία πέραν από μια ασφάλεια ζωής και τρία δάνεια είναι το πόθεν έσχες του νέου Υφυπουργού  Παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα. Η δήλωση του κύριου Πάλμα δεν αναφέρεται σε κανένα περιουσιακό στοιχείο ή αποζημίωση που λαμβάνει πέραν από μια ασφάλεια ζωής και τρία δάνεια  συνολικού ύψους 157 χιλιάδων 500 ευρώ.
 
10) Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η χειρόγραφη αναφορά στο Πόθεν Έσχες της Προέδρου της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους. Η Ελένη Θεοχάρους μεταξύ του σημείου 2 και 3 στην κατηγορία με την ακίνητη περιουσία που κατέχει, έγραψε χειρόγραφα πως διαθέτει και προνομιιακό τάφο στο νεκροταφείο Έγκωμης.
 

Διαβάστε επισης:

Δειτε Επισης

BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες