Η πρωτοπόρος Αρμενοκύπρια οδηγός ράλλυ - «Το ιπτάμενο λαχματζούν»

Πρωτοπόρες για την τότε εποχή δύο γυναίκες λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό Rally Sprint του 1990.
 
Ανάμεσα τους και η Μαίρη Σιαχναζαριάν ή «The flying lahmajoun» - «Το ιπτάμενο λαχματζούν», όπως την αποκαλούσαν λόγω της αρμένικης καταγωγής της. Η Μαίρη τότε κέρδισε το δεύτερο βραβείο με ένα από τα γηργορότερα αυοκίνητα στην εκκίνηση. Το CHARADE GTti Grand Tour Turbo Injection.

 «Δεν υπήρχαν τότε γυναίκες που να παίρνουν μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς. Μόνον εγώ και ακόμη μια άλλη κοπέλα», θυμάται η Μαίρη.
 
«Το 1988-1990 θυμάμαι που στο δρόμο της Γρίβας Διγενή, από Λευκωσία προς την περιοχή της Έγκωμης που τώρα έχουν φτιάξει προστατευτικές νησίδες, έκανα κόντρες. Πάντα μου άρεσε η ταχύτητα και το αυτοκίνητο μου ήταν πραγματικά από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στην εκκίνηση της τότε εποχής στην Λευκωσία».

Το 1994 η Μαίρη Σιαχναζαριάν ως συνοδηγός και με οδηγό την επίσης πρωτοπόρο Μαρούσια Χαραλαμπίδου, συμμετείχαν στον 6ο  Διεθνή Διαγωνισμό Ιστορικού αυτοκινήτου στην Κύπρο. Οι δύο γυναίκες πιλόταραν με νάζι ένα παλιό αυτοκίνητο Triumph και έκλεψαν τις εντυπώσεις σε ολόκληρη της Κύπρο.

 

«Η Μαρούσια φορούσε θυμάμαι μια μπλούζα χωρίς ώμους και επειδή η αντίκα ήταν ανοιχτή από πάνω μπαίνοντας σε ένα χωρίο της Πάφου όλοι νόμιζαν ότι ήταν δεν φορούσε τίποτα από πάνω. Γελάσαμε πάρα πολύ», μας αναφέρει η Μαίρη.

«Τώρα τα θυμάμαι και γελάω, αλλά πια δεν νομίζω να τα το έκανα ξανά. Αν και είμαι λάτρεις της ταχύτητας είτε με μοτοσικλέτα είτε με αυτοκίνητο», αναφέρει η Μαίρη 27 χρόνια μετά.

Δειτε Επισης

Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ
Αυξάνονται οι Εθνοφρουροί που επωφελούνται του σχεδίου δωρεάν διακίνησης με λεωφορεία
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Βλάβη σε σκάφος που μετέφερε Ισραηλινούς από την Κύπρο-Κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις