Βαρύς ο πέλεκυς για τους βιαστές της Πάχνας-18 χρόνια στον πατέρα, οκτώ στον γιο

Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση στην οποία μέλη της ίδιας οικογένειας είχαν συλληφθεί μετά από καταγγελίες από συγγενικά τους πρόσωπα πως έπεσαν θύματα βιασμού και άσεμνων επιθέσεων όταν ήταν ακόμα ανήλικα.
 
Σήμερα το Κακουργιοδικείο, που καθ` όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών, επέβαλε ποινές φυλάκισης 18 χρόνων στον 65χρονο πατέρα και 8 χρόνων στον γιο του, αφού τους έκρινε ένοχους σε μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούν σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην επαρχία Λεμεσού μεταξύ των ετών 1992 και 2009. 
 
Οι κατηγορίες που αντιμετώπισαν οι δύο αφορούσαν άσεμνες επιθέσεις εναντίον ανήλικων συγγενικών προσώπων, ενώ και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι ότι σε μια περίπτωση βίασαν, ο καθένας ξεχωριστά, κορίτσι ηλικίας κάτω των 13 ετών. Ακόμη, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος ότι ασέλγησε και είχε δια βίας συνουσία με δυο νεαρούς ενήλικες άνδρες. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του 65χρονου, που είχε επίσης συλληφθεί τότε, αθωώθηκε στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και που αφορούσαν την παράλειψη να πράξει κάτι έτσι ώστε να αποτρέψει τη διάπραξη των αδικημάτων από τον σύζυγο και τον μεγάλο της γιο. 
 
Σημειώνεται πως ο μικρότερος γιος της οικογένειας, 38 σήμερα ετών, είχε παραδεχθεί ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τριών ξαδέλφων του, την περίοδο 1995-1999 και αφέθηκε ελεύθερος το 2015, υπογράφοντας εγγύηση πέντε 5 χιλιάδων ευρώ, ότι θα τηρεί για δυο έτη τους Νόμους και Κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Το δικαστήριο είχε τότε λάβει σοβαρά υπόψη τη μεταμέλεια του, το γεγονός της άμεσης παραδοχής του, της κράτησης του για τρεις και πλέον μήνες, το ότι κατά τη διάπραξη των σοβαρότερων αδικημάτων ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο. 

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας