Mayday…mayday, κατέρρευσαν τα συστήματα τσεκ-ιν σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο

Χάος έχει επέλθει στα αεροδρόμια όλου του πλανήτη, από βλάβη σε λογισμικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Telegraph, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λογισμικό της διαδικασίας τσεκ-ιν που έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν πληγεί τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, του Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, το Ρήγκαν στην Ουάσινγκτον, το Τσανγκί στη Σιγκαπούρη και τα αεροδρόμια της Ζυρίχης και του Γιοχάνεσμπουργκ.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης αλλά και στο Τσανγκί της Σινγκαπούρης, το πρόβλημα παραμένει εδώ και περίπου δύο. ώρες.
Στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, ένας εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πρόβλημα, λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε μετά από «ένα στιγμιαίο κόλλημα στο σύστημα».

Όπως αναφέρθηκε, το σφάλμα επηρεάζει το λογισμικό Amadeus Altea, το οποίο χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες αεροπορικές  εταιρείες παγκοσμίως. Όπως αναφέρθηκε, πάνω από 125 αεροπορικοί κολοσσοί «χτυπήθηκαν» από το διαδικτυακό σφάλμα.
 

Οι ταξιδιώτες δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τσεκ-ιν για τις πτήσεις τους με αρκετές αεροπορικές εταιρείες -όπως η British Airways, η Air France, η KLM, η Qantas, η Lufthansa και η Southwest- μετά την κατάρρευση των συστημάτων.
 

Δειτε Επισης

Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
Το Ισραήλ απειλεί να πλήξει κυβερνητικούς στόχους στη Συρία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον Δρούζων
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Ο ράφτης του Πάπα ετοιμάζει άμφια σε όλα τα νούμερα για να μην πέσει έξω
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου