Ανοιχτή σε διάλογο με Τουρκία για ακτοπλοϊκές συνδέσεις η Ελλάδα

Ανοιχτό σε διάλογο με την Τουρκία, δηλώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρξει επωφελής ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Βασική προϋπόθεση των ελληνικών Αρχών είναι αφενός η τήρηση της ελληνικής νομοθεσίας για την πάταξη παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών και αφετέρου η διεθνής και ενωσιακή νομοθεσία για την επιθεώρηση πλοίων (Έλεγχος Κράτους Λιμένα-Port State Control)
 
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας έρχεται μια μέρα μετά την απαγόρευση από την Τουρκία του απόπλου προς Ελλάδα όλων των εμπορικών ιστιοπλοϊκών σκαφών, η οποία ανακοινώθηκε χθες.
 
«Η ομαλή ροή τουριστικών, επιβατηγών και εμπορικών πλοίων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει θετικές συνέπειες, τόσο για την οικονομία των δύο χωρών, όσο και για την επικοινωνία μεταξύ των λαών τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή
Την Προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ αναλαμβάνει αύριο η Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη-Πέτρες, δακρυγόνα και έφοδος της ΕΛΑΣ
Ανήλικη κατήγγειλε 23χρονο για απόπειρα βιασμού στην Κρήτη-Βρίσκονταν σε διαμέρισμα
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ