Επιθεωρήθηκε στο Νικητάρι ο μεγαλύτερος αριθμός τεχνητών φωλιών και καταφυγίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Νικητάρι, η τελική επιθεώρηση για το μεγαλύτερο αριθμό τεχνητών φωλιών και καταφυγίων που έγινε ποτέ μαζικά στην Κύπρο και προορίζονται για τις καμένες περιοχές Σολέας και Αργάκας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους (ΑΝ.Ε.Τ) - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Τροόδους, πρόκειται για μια πανέμορφη δράση που πραγματοποιείται μέσα από άψογη συνεργασία των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου και του Τμήματος Δασών το οποίο ανέλαβε το κατασκευαστικό κόστος αλλά και την επιστημονική επίβλεψη.
 
Οι Δασικές Βιομηχανίες Κύπρου, παρόλο που δεν χρησιμοποιούν κυπριακή ξυλεία από τη δεκαετία του 1990, αντιλαμβάνονται το βάρος που κουβαλά το όνομα τους και στα πλαίσια της εταιρικής και κοινωνικής τους ευθύνης ανέλαβαν μετά την καταγραφή της ανάγκης να προμηθεύσουν δωρεάν Marine Plywood, ένα generic προϊόν τους το οποίο εξαιτίας των χαρακτηριστικών του (ελαφρύ, άοσμο, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες) αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για τα καταφύγια νυχτερίδων, μικροπουλιών, και διαφόρων ειδών νυχτόβιων αρπακτικών, τα οποία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές έμειναν εκτεθειμένα.
 
Ο ρόλος τους για το περιβάλλον είναι εξαιρετικά σημαντικός και πρέπει να διαφυλαχθεί.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Λεμεσό και Πάφο λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Συνάντηση Παναγιώτου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προσπάθειες να καταλήξουν σε συμφωνία για ΑΤΑ
Ποινικό αδίκημα η άσκοπη χρήση λάστιχου, αύξηση του ύψους των εξωδίκων-Ψηφίστηκε νόμος από τη Βουλή
Η Βουλή ψήφισε εναρμονιστικό νόμο για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων
Πρόταση Νόμου για δημιουργία Εθνικού Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών κατέθεσε ο Κάρουλας
Yπ. Παιδείας: Ιστορική τομή η ψήφιση της νομοθεσίας για ξενόγλωσσα προπτυχιακά
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί-«Ήταν όλα εγκληματικά και εσκεμμένα, ο πόνος και η απώλεια μένει»
Η παράνομη δίωξη του Σενέρ Λεβέντ ενώπιον της ΕΕ μετά από παρεμβάσεις Μαυρίδη και Γεωργίου
Α. Μιχαηλίδου: Δρομολογούνται λύσεις σε προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Απόστολος Λουκάς