Παρελθόν η εκεχειρία έξω από την Δαμασκό

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε αεροπορικές επιδρομές σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό όπου θεωρητικά επιβλήθηκε κατάπαυση του πυρός, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  
 
Πρόκειται για τους πρώτους θανάτους αμάχων εξαιτίας αεροπορικών επιδρομών σε αυτό το τμήμα της Ανατολικής Γούτας αφότου η περιοχή αυτή κηρύχθηκε "ζώνη αποκλιμάκωσης", σύμφωνα με τη ΜΚΟ.  
 
Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, διότι τα από πλήγματα στην πόλη Ντούμα υπάρχουν ακόμη πολλοί τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών μέσα στην εμπόλεμη χώρα.  
 
Κατόπιν μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, και την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντικαθεστωτικούς, μια "ζώνη αποκλιμάκωσης" είχε οριστεί τον Ιούλιο σε εδάφη στην Ανατολική Γούτα, την οποία ελέγχουν αντάρτες.  
 
Έκτοτε η βία στην περιοχή αποκλιμακώθηκε, αν και καταγράφονται σποραδικές μάχες και θάνατοι εξαιτίας πυρών πυροβολικού.  
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει εάν οι αεροπορικές επιδρομές της Τρίτης έγιναν από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας ή της Ρωσίας.  
 
Ο πόλεμος στη Συρία ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 με την κλιμάκωση της αιματηρής καταστολής του καθεστώτος Άσαντ εναντίον των διαδηλωτών που αξίωναν δημοκρατία και τη μετατροπή της σε εμφύλια σύρραξη. Έγινε πολύ πιο περίπλοκος στην  πορεία των ετών με τηνεμπλοκή τζιχαντιστικών οργανώσεων και ξένων κρατών.  
 
Ο πόλεμος που διαρκεί έξι και πλέον χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 330.000 ανθρώπους ενώ έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους.

Δειτε Επισης

Την Παρασκευή καταθέτει πρόταση για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Ευσταθίου-«Θα ανοίξουμε δρόμο για όλους»
ΒΙΝΤΕΟ: Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Ινδία-Τουλάχιστον 15 νεκροί
«O Πούτιν ονειρευόταν να καταλάβει όλη την Ουκρανία, εξαιτίας μου δεν θα το κάνει»
Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Το σενάριο πίσω από την στρατηγική Ευσταθίου, το νομικό παραθυράκι και η αντεπίθεση των διαγραφέντων
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού