Βλέπουν Αναστασιάδη-Νικόλα στο δεύτερο γύρο στην Πινδάρου

Χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τη δυναμική και το τι πιστεύουν οι πολίτες για τους μέχρι στιγμής τέσσερις βασικούς υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξάγονται μέσα από έρευνα «Focus Groups» την οποία διενέργησαν για λογαριασμό του ΔΗΣΥ οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος και η οποία παρουσιάστηκε κατά την προχθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλωνίζουν την Κύπρο οι Συναγερμικοί-Σε ρυθμούς Προεδρικών και ο ΔΗΣΥ

Ο Νίκος Αναστασιάδης
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αλήθεια», σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το κλίμα προς το πρόσωπό του έδειξε ν’ αλλάζει με αρνητικό πρόσημο όσον αφορά το Κυπριακό, ένεκα της αποτυχίας επίλυσης του προβλήματος.  
 
Μολονότι, θα πρέπει να σημειωθεί, ο Νίκος Αναστασιάδης δεν χρεώνεται από τους πολίτες την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, στα μάτια των πολιτών δείχνει να έχει χάσει την αίγλη που του παρείχε η διαπραγματευτική του δεινότητα και η αίσθηση πως ο ίδιος συμβάλλει στο να προχωρήσουν τα πράγματα προς θετική έκβαση.   
 
Πολλοί πάντως είναι οι πολίτες που τον θεωρούν ως τον καλύτερο από τους μέχρι στιγμής υποψήφιους, χωρίς να απουσιάζει και μια σημαντική μερίδα η οποία τον θεωρεί αναξιόπιστο.
 
Αιχμή του δόρατος για τον Νίκο Αναστασιάδη φαίνεται σύμφωνα με την έρευνα ν’ αποτελεί η εσωτερική διακυβέρνηση(σ.σ. οικονομική ανάκαμψη, μεταρρυθμιστικό έργο), ενώ οι Χάρης Γεωργιάδης, Γιώργος Λακκοτρύπης και Γιώργος Παμπορίδης είναι οι Υπουργοί που ξεχωρίζουν.
 
Ο Σταύρος Μαλάς  
Αναφορικά με τον Σταύρο Μαλά, μπορεί να έχει πολύ θετική εικόνα σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα των επικοινωνιολόγων του ΔΗΣΥ κουβαλά τεράστια προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία επιλογής του από το ΑΚΕΛ, καθώς και την εικόνα του ίδιου του κόμματος που τον υποστηρίζει.
 
Εκτίμηση των επικοινωνιολόγων του ΔΗΣΥ είναι πως στη καλύτερη των περιπτώσεων, ο Σταύρος Μαλά θα καταφέρει να συσπειρώσει ένα μέρος της εκλογικής βάσης του ΑΚΕΛ κα με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Αντίθετα με τον Σταύρο Μαλά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το μεγάλο φαβορί για είσοδο στον δεύτερο γύρο.
 
Παρόλο που σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες δεν έχουν θετική εικόνα για το προσωπικό προφίλ του Νικόλα Παπαδόπουλου, ένας προεκλογικός συνδυασμός δεδομένων του δίνουν τεράστια δυναμική, συν το ότι κουβαλά πίσω του το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου.
 
Σημαντικό για τον υποψήφιο είναι εξάλλου το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του έχει λειτουργήσει «εμπεδωτικά» όσο κανενός άλλου, ενώ η αλλαγή της συγκυρίας λόγω της αποτυχίας στο Κυπριακό λειτουργεί υπέρ του σε μεγάλο βαθμό. Ακόμη, σύμφωνα με τις απαντήσεις, στα θέματα οικονομίας φαντάζει ικανός να τα καταφέρει και να συνεχίσει το καλό έργο της κυβέρνησης Αναστασιάδη.
 
Αυτό είναι και το σημείο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι του Σταύρου Μαλά. Ότι δηλαδή ο Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρείται καλύτερη επιλογή από μια διακυβέρνηση στην οποία τον πρώτο λόγο θα έχει το ΑΚΕΛ.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας
Αναφορικά με την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, βάσει πάντα της έρευνας, αυτή δείχνει να έχει περιθωριακά χαρακτηριστικά υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από την τέταρτη θέση. 
 
Αναμένεται να αντλήσει ένα μικρό μέρος των ψηφοφόρων του ενδιάμεσου χώρου, στον οποίο χαρακτηρίζεται από τον κόσμο ως διασπαστής, και ίσως αντλήσει ένα μικρό μέρος από τη δυσαρεστημένη πτέρυγα του ΑΚΕΛ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει κόσμος που απάντησε ότι τον θεωρεί ικανότερο και εξυπνότερο από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ωστόσο θα ψηφίσει τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Η λογική λέει, ότι η απόφαση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν την ψήφο προς τον κ. Λιλλήκα χαμένη ψήφο, αφού σίγουρα δεν μπορεί να περάσει στον 2ο γύρο.

Δειτε Επισης

Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»