Εγκρίθηκε η εγγραφή του «ρωσικού κόμματος» στην Κύπρο

Και με τη βούλα πλέον του αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών, εγκρίθηκε η λειτουργία του ρωσικού κόμματος στην Κύπρο,  με την επωνυμία «Εγώ, ο πολίτης», που θα έχει ως έμβλημά του το περιστέρι και τα χρώματα της κυπριακής σημαίας.
 
Μέλη του κόμματος είναι  ρωσόφωνοι πολίτες, οι οποίοι έχουν πολιτογραφηθεί ως Κύπριοι, αλλά και ελληνοκύπριοι που σπούδασαν και «γαλουχήθηκαν» στη Ρωσία, ή σε άλλες Δημοκρατίες της πάλαι Σοβιετικής Ένωσης.
 
Η αίτηση είχε κατατεθεί στις 9 του περασμένου Μαΐου και μόλις χθες πληροφορήθηκαν οι  αιτούντες από το Υπουργείο Εσωτερικών πως το νέο κόμμα εγκρίθηκε . Τα επίσημα έγγραφα αναμένεται να υπογραφούν την προσεχή Δευτέρα.
 
Πώς θα δραστηριοποιηθεί το νέο κόμμα
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που διαρρέουν γύρω από το θέμα δραστηριοποίησης ρωσικού κόμματος στην Κύπρο, γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον 20 – 25 χιλιάδων ρωσόφωνων πολιτών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρεται να είναι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κόμματος. Οι ίδιοι, υποστηρίζεται επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για πολιτικούς, αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους.
 
Στόχος του νέου κόμματος είναι να διεκδικήσει θέσεις στο κυπριακό κοινοβούλιο και να εκλέξει τοπικούς άρχοντες στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το 2021. Επιπρόσθετα, γίνονται σκέψεις, ως κίνηση, να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2018.
 
 

Δειτε Επισης

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος από το πρωί της Παρασκευής
Τον Τατάρ αποφάσισε να στηρίξει στις «προεδρικές εκλογές» το Κόμμα Αναγέννησης
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Το χαλλούμι από τα κατεχόμενα θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026, σύμφωνα με το τ/κ επιμελητήριο
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Προφυλακιστέα η 33χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια-«Δεν ήξερα τι έκανα»