Στην Εντατική οι Πρώτες Βοήθειες την Τετάρτη

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών  δηλώνει ότι όχι μόνο στηρίζει αλλά και θα συμμετέχει στην προκυρηχθείσα δίωρη στάση εργασίας από τους Νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ την  Τετάρτη από τις 12:00 έως και τις 14:00, με αφορμή τον ξυλοδαρμό νοσηλευτών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντεχνίας.
 
Δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε αρχικά η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), για να ακολουθήσει στη συνέχεια ανάλογη απόφαση κι από τον Κλάδο Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ.
 
Έπειτα κι από την απόφαση των κυβερνητικών ιατρών να συμμετέχουν στη στάση εργασίας τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των κρατικών νοσηλευτηρίων θα λειτουργούν από τις 12 μέχρι τις 2 με προσωπικό ασφαλείας.
 

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί τα μέλη της ιατρούς που εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών να συμμετέχουν στη δίωρη στάση εργασίας και τονίζει ότι οι Ιατροί των ΤΑΕΠ δεν θα αφήσουν να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
 
"Τα περιστατικά βίας στα Νοσοκομεία κατά Ιατρών και Νοσηλευτών έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και μέχρι τώρα, παρά τις δικές μας ενέργειες  και τις εξαγγελίες από την εργοδοτική πλευρά, στην πράξη,  δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα για τερματισμό τους", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΠΙΣ: Λήψη μέτρων και παραδειγματική τιμωρία για όσους επιτίθενται σε νοσηλευτές 


Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας πρέπει να λάβουν αμέσως όλα τα ενδεικνυόμενα κα απαραίτητα μέτρα, αν όχι για την εξάλειψη τουλάχιστο για τον περιορισμό των θλιβερών φαινομένων ξυλοδαρμού και επιθέσεων εναντίον νοσηλευτών, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή το νέο πρόσφατο κρούσμα.

Παράλληλα ζητά την παραδειγματική και αποτρεπτική τιμωρία οποιωνδήποτε προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.              

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΠΙΣ έχει αρκετές φορές τοποθετηθεί επικριτικά σε τέτοια θλιβερά και απαράδεκτα φαινόμενα, που αφορούν πάσης φύσεως επιθέσεις κατά των λειτουργών υγείας για οποιανδήποτε λόγο και με οποιανδήποτε πρόφαση.
 
"Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο τομέα της υγείας, για τις οποίες σαφώς η ευθύνη σε πολύ μικρό βαθμό βαραίνει το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η άσκηση φραστικής και πολύ περισσότερο σωματικής βίας εναντίον οποιουδήποτε", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού
Τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «51 χρόνια μετά η ζωή επιμένει» του ΓΤΠ
Εως την 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το Σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση
Προγραμματισμένη διακοπή νερού τη Δευτέρα στο Κολόσσι
Ιατρική πράξη με αυστηρές προδιαγραφές τα ενέσιμα φαρμακευτικά προϊόντα-Παράνομες πρακτικές στην Κύπρο
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τ/κ περιουσιών-«Αποφασιστικό βήμα για ορθολογιστική διαχείριση»
Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Λεμεσό και Πάφο λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Συνάντηση Παναγιώτου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προσπάθειες να καταλήξουν σε συμφωνία για ΑΤΑ
Η Βουλή ψήφισε εναρμονιστικό νόμο για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων
Πρόταση Νόμου για δημιουργία Εθνικού Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών κατέθεσε ο Κάρουλας