Έβγαλαν τη ζυγαριά της εθνικοφροσύνης Αλληλεγγύη και ΔΗΣΥ

Καβγάς μεγατόνων για τα μνημόσυνα των ηρώων του 1955-59 και τον ρόλο των Εθνικοφρόνων Σωματείων, με φόντο και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ξέσπασε ανάμεσα σε Κίνημα Αλληλεγγύη και ΔΗΣΥ.
 
Τα δύο κόμματα αποδόθηκαν τις τελευταίες ώρες σε ανελέητο περί εθνικοφροσύνης χαρτοπόλεμο, ανταλλάζοντας βαριούς χαρακτηρισμούς.
 
Ο καβγάς άρχισε με ανακοίνωση την οποία το Κίνημα Αλληλεγγύη εξέδωσε πρώτο και στην οποία αναφέρονταν τα πιο κάτω:   
 
«Θεωρούμε ότι η μονοπώληση των Εθνικών Μνημοσύνων των Ηρώων του 55-59 από την ηγεσία του Συναγερμού, από τα λεγόμενα εθνικόφρονα σωματεία, από τους Συνδέσμους Αγωνιστών και η μετατροπή των προσεκτικά επιλεγμένων κάθε φορά ομιλητών σε φερέφωνα της κυβερνητικής προπαγάνδας, δεν αποδίδει τιμή σε κανένα.
 
Συνιστά ιεροσυλία και καπήλευση ιδανικών με τα οποία η σημερινή ηγεσία του Συναγερμού ουδεμία σχέση έχει.
 
Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά όσον αφορά την επιλογή ατόμων που με τα έργα και τις φραστικές τους θηριωδίες προσβάλλουν βάναυσα το Έπος της ΕΟΚΑ».
 
Ακολούθησε η πρώτη απάντηση από τον ΔΗΣΥ ως εξής:
 
«Το Κίνημα της κα Θεοχάρους με σημερινή ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται γιατί τα Εθνικόφρονα Σωματεία και οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών προσκαλούν στελέχη του ΔΗΣΥ ως ομιλητές σε Εθνικά Μνημόσυνα και άλλες εκδηλώσεις.
 
Μάλιστα, προχωρά και ένα βήμα παρακάτω και εκτοξεύει ύβρεις κατά των Εθνικοφρόνων Σωματείων αποκαλώντας τα ως ‘’λεγόμενα Εθνικόφρονα Σωματεία’’.
 
Η κα Θεοχάρους όπως και το Κίνημά της θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα ‘’λεγόμενα’’, κατά το Κίνημά της, Εθνικόφρονα Σωματεία, αλλά και οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών, αποτελούν ανιδιοτελείς φορείς των Αρχών και Πιστεύω του Κυπριακού Ελληνισμού και θα έπρεπε τόσο η ίδια όσο και το Κίνημά της να επιδεικνύουν τον ελάχιστο σεβασμό.
 
Όμως, τι υπονοεί η κα Θεοχάρους και το Κίνημά της, όταν αναφέρονται στα Εθνικόφρονα Σωματεία ως ‘’λεγόμενα’’; Ότι ούτε και σε αυτά δίδει ‘’Πιστοποιητικό Εθνικοφροσύνης’’;
 
Τελικά οι μόνοι ‘’Εθνικόφρονες’’ είναι η ίδια και ο περίγυρός της και ζητά με θράσος να καταστεί και η ‘’Αρχή Έκδοσης Πιστοποιητικών Εθνικοφροσύνης’’ ακόμη και των ίδιων των Σωματείων;
 
Την ώρα μάλιστα που ο υποψήφιος που επέλεξε να υποστηρίξει τόσο η ίδια όσο και το Κίνημά της δηλώνει έτοιμος στο β’ γύρο να ψηφίσει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ;
 
Για να είμαστε όμως ξεκάθαροι: Ο ΔΗΣΥ, ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στα Εθνικόφρονα Σωματεία και στους Συνδέσμους Αγωνιστών».
 
Για να ακολουθήσει ανταπάντηση από το Κίνημα Αλληλεγγύη:
 
«Όσα εκ των λεγομένων ‘’εθνικοφρόνων σωματείων’’ ελέγχονται σήμερα από τον συναγερμό, ήσαν κάποτε εθνικόφρονα. Επί του παρόντος είναι αχθοφόροι ενός ηρωικού ονόματος το οποίο οι διαχειριστές τους, όντας στελέχη του βαθέως ανανικού κράτους, ουδόλως σέβονται και ουδόλως τιμούν και συχνά πηγαίνουν στα γραφεία του συναγερμού και σχίζουν ή παραδίδουν τις κομματικές τους ταυτότητες, γιατί δεν τους έγινε ένα χατίρι, μια εξυπηρέτηση.
 
Η ηγεσία του  Συναγερμού εδώ και δεκαετίες μονοπωλεί την ‘’εθνικοφροσύνη’’ για να συγκρατεί τους πραγματικούς πατριώτες στους κόλπους του κόμματος, αλλά πολιτεύεται κατά τρόπον κάθε άλλο παρά εθνικό. Συνεπώς ας σταματήσει να εκτοξεύει λάσπη. Ας την φυλάξει γιατί θα της χρειαστεί για αργότερα.
 
Άλλωστε, την εθνικοφροσύνη της ηγεσίας του, ο συναγερμός την απέδειξε προσφάτως με το ενωτικό δημοψήφισμα και τον νόμο Ακιντζί, αλλά και διατρανώνοντας συνεχώς ότι στηρίζει λύση ‘’που θα πρέπει να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας και τις φιλοδοξίες του Ερντογάν’’.
 
Όσον αφορά  τον ‘’καημό’’ του για τα εθνικόφρονα σωματεία, αυτός οφείλεται στην έγνοια μήπως και χάσει τον έλεγχο τους, αν κάποια στιγμή κατανοήσουν τα πάμπολλα απλά και εθνικά σκεπτόμενα μέλη, πού τα οδήγησε και πού τα οδηγεί η ηγεσία του συναγερμού.
 
Και όσον αφορά τον β’ γύρο, ας αρχίσουν αυτοί να σκέφτονται τι θα κάνουν.
Εμείς στηρίζουμε κάθε πατριώτη και κάθε εθνικά σκεπτόμενο πολίτη».
 
Στην ανταπάντηση της Αλληλεγγύης, απάντησε εκ νέου ο ΔΗΣΥ:
 
«Χτες η Αλληλεγγύη διαμαρτυρήθηκε γιατί ο ΔΗΣΥ μονοπωλεί μαζί με τα Εθνικόφρονα Σωματεία τα Εθνικά Μνημόσυνα των Ηρώων της ΕΟΚΑ.
 
Σήμερα επανέρχεται. Συνεχίζει την κατηφόρα και φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί και να χαρακτηρίζει τα Εθνικόφρονα Σωματεία και τον κόσμο τους. Τα χαρακτηρίζει και πάλι ‘’λεγόμενα εθνικόφρονα σωματεία’’, αλλά και ‘’αχθοφόρους ενός ηρωικού ονόματος’’.
 
Όμως τελικά ποιο είναι το πρόβλημα της Αλληλεγγύης; Ότι ο ΔΗΣΥ ‘’μονοπωλεί’’ τα Εθνικά Μνημόσυνα και θα ήθελαν να λαμβάνουν μέρος και οι ίδιοι; Ή ότι τα Εθνικόφρονα Σωματεία είναι ‘’λεγόμενα’’ και ‘’αχθοφόροι’’ και δεν θα έπρεπε να τιμούν τους ήρωες μας;
 
Εν πάση περιπτώσει, το Κίνημα της κα Ελένης Θεοχάρους, έχει πάντα την δυνατότητα να διοργανώσει, εάν θέλει, εθνικά μνημόσυνα.
 
Όσο για το ‘’μονοπώλιο’’, τους υπενθυμίζουμε ότι για πολλά χρόνια η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη ήταν μέρος αυτού του ‘’μονοπωλίου’’. Η οποία , κυρία Ελένη Θεοχάρους, τότε, κάθε άλλο παρά αποκαλούσε ‘’λεγόμενα’’ τα Εθνικόφρονα Σωματεία. Τι έγινε; Έφυγε η κα Θεοχάρους από τον ΔΗΣΥ και έγιναν τα Εθνικόφρονα Σωματεία ‘’λεγόμενα’’ και ‘’αχθοφόροι’’;
 
Ως προς τον β’ γύρο των εκλογών δεν αμφιβάλλουμε ότι οι ψηφοφόροι της Αλληλεγγύης θα αναζητήσουν πατριωτική επιλογή. Το ζήτημα όμως της Αλληλεγγύης, είναι ότι ο υποψήφιος της για τον α’ γύρο ήδη ομολόγησε ότι στο β’ γύρο ψηφίζει ΑΚΕΛ… όπως άλλωστε έπραξε και το 2008».
 

Δειτε Επισης

Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»