Νέες καταγγελίες Φαίδωνος – Το «κοντραμπάντο» με τα αρχαία και οι… Κινέζοι

Επανήλθε στο προσκήνιο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίο προέβη σε νέες αποκαλύψεις «φωτιά».

Μετά τα όσα αποκάλυψε για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες με αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω, ο Φαίδωνας αυτή τη φορά μίλησε για ατασθαλίες και μίζες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Πάφου μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Χωρίς Περιστροφές», αναφέρθηκε για την πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα, καταγγέλλοντας τουλάχιστον δυο λειτουργούς οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, λαμβάνουν μίζες προκειμένου να αποστέλλουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία.

Επίσης, αναφέρθηκε σε πρέσβη της Κύπρου στο Παρίσι ο οποίος όπως κατήγγειλε, έχει τρεις συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι «του μάζευαν αρχαία και ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με τη σειρά του τα πωλούσε παίρνοντας χρήματα».

Πώς απαντά το ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ανέμενε από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, εάν πράγματι διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, να είχε, ως όφειλε, ενημερώσει υπεύθυνα, τόσο την Αστυνομία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως "το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε γνώση των ισχυρισμών του Δημάρχου Πάφου που διατυπώθηκαν σε χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ σε σχέση με την Πρεσβεία μας στο Πεκίνο και `Πρέσβυ μας στο Παρίσι`".

"Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν γνωρίζει ο,τιδήποτε  επ΄ αυτών.  Θα ανέμενε όμως από τον κ. Δήμαρχο Πάφου, εάν πράγματι διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με τα θέματα αυτά, να είχε, ως όφειλε,  ενημερώσει υπεύθυνα, τόσο την Αστυνομία, όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών", προστίθεται.

Δειτε Επισης

BINTEO: Υπό τον έλεγχο του Ισραήλ το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα-Στον αέρα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους πυροβολισμούς στο Ζακάκι
Συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Λευκωσίας-Εντοπίστηκε πιστόλι
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, καταζητείται τρίτο για διάρρηξη αποθήκης και κλοπή
Πρόστιμο 21.500 σε δύο πρόσωπα για παράνομη κατοχή αδασμολόγητων καπνικών ειδών
Διεθνής αγωνία για τη Ράφα καθώς εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί
Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική