ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Ατυχής η απόφαση για «δασμούς» στα αγαθά για τους εγκλωβισμένους

«Ατυχή» αποκαλεί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ την μονομερή ανακοίνωση από πλευράς των κατεχομένων για επιβολή «τελωνειακών δασμών» σε αγαθά που μεταφέρουν στους εγκλωβισμένους τα φορτηγά της, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ρόλος της για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι βασισμένος στην Συμφωνία της Τρίτης Βιέννης.

«Ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ελληνοκυπριακές κοινότητες στο βορρά είναι βασισμένος σε μια ευρεία, μακρόχρονη συμφωνία μεταξύ των πλευρών, γνωστή ως Τρίτη Βιέννη», αναφέρει το γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για σχόλιο αναφορικά με τις δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» των κατεχομένων Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για απόφαση επιβολής «τελωνειακών δασμών» στα αγαθά που μεταφέρουν τα φορτηγά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στους εγκλωβισμένους. 

Αυτός ο ρόλος, προσθέτει, «μαζί με τις διανομές που γίνονται σε κοινότητες Μαρωνιτών στο βορρά, έχει χαιρετιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας σε προηγούμενα ψηφίσματα και παρέχει σε εκατοντάδες ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους βασικές προμήθειες».

«Αυτή η μονομερής ανακοίνωση αυτή την ώρα είναι ατυχής και ελπίζουμε ότι μια κοινή διευθέτηση κατάλληλη για όλους μπορεί να εξευρεθεί», καταλήγει το γραφείο του Εκπρόσωπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο σχόλιο του.

 

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τον Τατάρ αποφάσισε να στηρίξει στις «προεδρικές εκλογές» το Κόμμα Αναγέννησης
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου
Το χαλλούμι από τα κατεχόμενα θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2026, σύμφωνα με το τ/κ επιμελητήριο
Ζητούν κλείσιμο οδοφραγμάτων ως «αντίποινα» για τις διώξεις σφετεριστών στα κατεχόμενα
Επανέλαβε πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις μεταναστών ο Νικόλας Ιωαννίδης
Σε διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ καλούν κόμματα και οργανώσεις
Toυς στόχους της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ ανέλυσε στον Φιλανδό ομόλογό της η Ραουνά
Όλα εντάξει με τις υποψηφιότητες Αναστασίου και Διομήδους-«Δεδομένο το κάλεσμα στους αποστασιοποιημένους»
Πλακώθηκαν και για το SAFE Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ-Αλληλοκατηγορίες για επικίνδυνες εξελίξεις και… αδιάβαστους
Υπέβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου με μηνύματα για τις Βουλευτικές