Σοκ στην Ιταλία: Σκότωσε τη 15χρονη κόρη της πρώην του και αυτοκτόνησε

Ένας άνδρας 37 ετών πυροβόλησε στο πρόσωπο μια 15χρονη κοπέλα, κόρη της πρώην συντρόφου του, και στην συνέχεια αυτοκτόνησε, κοντά στην πόλη Φότζια της Κάτω Ιταλίας.
 
Η κοπέλα έχασε τη μάχη για την ζωή σήμερα το πρωί, 24 ώρες μετά την ενέδρα, εξαιτίας καρδιακής προσβολής. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση μέχρι την στιγμή που επήλθε το μοιραίο.
 
Το πτώμα του δράστη βρέθηκε χθες το απόγευμα σε ερημική περιοχή, έξω από την τοποθεσία Ισκιτέλα της Απουλίας. Η μητέρα της 15χρονης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τον είχε καταγγείλει δυο φορές στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, αλλά -όπως αποδεικνύεται- η ίδια και η κόρη της δεν έτυχαν της πρέπουσας προστασίας.
 
Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση βίας σε βάρος των γυναικών στην Ιταλία. Ένα φαινόμενο ενάντια στο οποίο έχει δραστηριοποιηθεί εδώ και καιρό η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, η οποία ζητά πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των γυναικών και ουσιαστικότερες εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με την παιδεία να προάγει πιο δυναμικά την ισότητα και την απόρριψη της βίας.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό
Σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο προκάλεσε το μπλακ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία-Συνεχίζονται τα προβλήματα
Η Ουκρανία καλεί τη Ρωσία να εφαρμόσει αμέσως μία κατάπαυση πυρός για τουλάχιστον 30 ημέρες