Για πρώτη φορά θα επιτραπεί σε γυναίκες να πάνε σε γήπεδο στη Σαουδική Αραβία

 Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επέτρεψαν, για πρώτη φορά, σε γυναίκες να πάνε σε ένα γήπεδο με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι γυναίκες θα μπορούν να επισκεφθούν μαζί με την οικογένειά τους το Στάδιο Βασιλιάς Φαχντ του Ριάντ για να παρακολουθήσουν μια μουσική και ποιητική βραδιά, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής του σαουδαραβικού βασιλείου.

Οι οικογένειες (άνδρες με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους) θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε συγκεκριμένες κερκίδες του γηπέδου. Οι άνδρες που θα πάνε μόνοι τους θα καθίσουν σε άλλη κερκίδα.

"Το στάδιο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί περίπου 40.000 ανθρώπους, χωρισμένο σε έναν τομέα για τους μόνους άνδρες και σε άλλον τομέα για τις οικογένειες", πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μέχρι τώρα στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στα γήπεδα, κατ' εφαρμογή του νόμου περί διαχωρισμού των φύλων στους δημόσιους χώρους.

Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια του άνδρα κηδεμόνα τους (συνήθως ο πατέρας ή ο αδελφός ή ο σύζυγος) για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανέπεμψε τους Νόμους για ειδοποίηση γονέων σε απουσίες παιδιών ο Πρόεδρος-«Πρακτικά ανέφικτη η ρύθμιση»
Επιβεβαιώνει ότι ενημερώθηκε για τις κόντρες η Αστυνομία-Εκατοντάδες καταγγελίες στο δρόμο που έσβησε ο Κυριάκος
Συνελήφθη μητέρα για παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα-Πωλούσε φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης κόρης της
Στο εδώλιο ο «Άλλος Άνθρωπος» και οι συγγενείς του-Παραπομπή Πολυχρονόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Συνεχίζει τη μάχη για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η ΑΗΚ-Χωρίς ρεύμα μόνο η Κισόυσα
Αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος εκτός αν το Ισραήλ συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός η Βρετανία
Νέα τοποθέτηση από Άλμα στον απόηχο των αντιδράσεων για τη φονική πυρκαγιά
Κατήγγειλε παρεμβάσεις της Τουρκίας στις «εκλογές» του 2020 ο Ακιντζί-Αντέδρασε ο Τατάρ
Συγκινεί η μητέρα της Κυριακής Γρίβα-«Δικαιώθηκε η ψυχή της, θα βγαίνω μπροστά για όσες γυναίκες με χρειάζονται»