Σταύρος Μαλάς: Θα είμαι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων (pics-video)

Κι επίσημα μπαίνει στην προεκλογική μάχη ο Σταύρος Μαλάς,  ως υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ. 
 
Σε εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη δημοσιογραφική εστία, ο Σταύρος Μαλάς στην παρουσία στελεχών του ΑΚΕΛ αλλά και προσωπικοτήτων πέραν του κόμματος εξήγγειλε την υποψηφιότητα του.
 
 
 
Παρόντες στην εξαγγελία ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντος Κυπριανού, η Ανδρούλλα Βασιλείου, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, αλλά και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
 
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες
Την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά ανέλαβε ο ακαδημαϊκός Δρ. Νίκος Περιστιάνης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της υποψηφιότητάς του. 

Στην ομιλία του ο Σταύρος Μαλάς ανακοίνωσε πως προτίθεται να υποβάλει υποψηφιότητα. Η απόφαση του είναι αποτέλεσμα των επαφών του με την κοινωνία, σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα κανενός πολίτης.

Ο Σταύρος Μαλάς τόνισε πως η αληθινή και δημιουργική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη για την Κύπρο και όραμα του είναι η προοδευτική διακυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη σημερινή Κυβέρνηση, υποστήριξε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπήρξε σταθερός μόνο στην αναξιοπιστία του. «Ο τόπος  έχει ανάγκη από νέα πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς» τόνισε.

Για το Κυπριακό ο Σταύρος Μαλάς επανέλαβε πως χωρίς επανένωση της πατρίδας μας δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία.

Ο κύριος Μαλάς έστειλε μήνυμα και στον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας πως θα είναι δίπλα τους, αλλά εξίσου δίπλα θα είναι και στους εργαζόμενους ενώ υπογράμμισε πως πρώτιστο μέλημα του θα είναι η διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.

Όσο αφορά τον τομέα της παιδείας ο υποψήφιος για την Προεδρία, εξήγγειλε την πρόθεση του για δημιουργία ανεξάρτητου ινστιτούτου παιδείας. Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας χαρακτήρισε την εφαρμογή του ΓεΣΥ ως  επιβεβλημένη ενώ υπογράμμισε πως η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη θα είναι πυξίδα και στόχος για την Κυβέρνησή του.

Ο Σταύρος Μαλάς επανέλαβε τη θέση πως στόχος του αναφορικά με το Κυπριακό θα πρέπει να είναι μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ που κατατέθηκε πρόσφατα καθώς και την ιδιότητα μέλους της ΕΕ.

«Λέγοντας αυτά δεν μπορώ παρά να υπομνήσω πως στη δική μας κοινωνία οι πολιτικές σκοπιμότητες ιεραρχήθηκαν πιο ψηλά από το συμφέρον της χώρας. Η πρόσφατη πράξη του προέδρου να αποστείλει σε ομάδα πολιτών απόρρητα έγγραφα αποτελεί το σύνθημα ιδιωτικής κουλτούρας ιδιοτελών συμφερόντων», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους Τ/κ υπογράμμισε πως «η δική μας πατρίδα έχει μοιραστεί στα δύο και χρέος μας είναι να τα κάνουμε ένα. Η κοινή μας πατρίδα ανήκει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και σε αυτή την οικογένεια όλοι οι Κύπριοι μπορούν να ευημερήσουν».

«Φίλες και φίλη όραμα μου είναι η Κύπρος και η ευημερία των πολιτών. Θέλω και μπορών να είμαι η επιλογή του κάθε Κύπριου Δημοκράτη με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αρχές», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με το ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως προσβλέπει σε αυτή ενώ εμφανίστηκε απόλυτα πεπεισμένος πως αυτή η συνεργασία, όπως και στο παρελθόν θα είναι γόνιμη και παραγωγική.

«Διαφωνίες σε μια δημοκρατία πάντα θα υπάρχουν. Όταν όμως εδράζονται σε καλόπιστες προθέσεις προάγουν την δημοκρατία.  Η στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα του Κυπριακού τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε υποδειγματική και ιστορική» σημείωσε ο Σταύρος Μαλάς.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Στάυρος Μαλάς τόνισε πως «ως άνθρωπος που βλέπει το μέλλον και όχι το παρελθόν, αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς της κοινωνίας και δηλώνω ότι μοναδικό μου μέλημα είναι να υπηρετήσω τη χώρα μας ως Πρόεδρος όλων των Κυπριών. Αυτό είναι και το δικό μου απαράβατο συμβόλαιο με την κοινωνία». 

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ
Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο