Τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τέσσερα χρόνια κλείνουν σήμερα, από τη μέρα που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, από το μαχαίρι του κατ΄ ομολογία δολοφόνο του Γιώργου Ρουπακιά. Η δολοφονία του μουσικού, ο οποίος έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, έγινε αφορμή να ξετυλιχθεί το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.  
 
«Όλοι τώρα στην τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα.
 
Τέσσερα χρόνια μετά και με πολλά εμπόδια, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει αποφυλακιστεί καθώς ολοκληρώθηκε το δεκαοκτάμηνο προφυλάκισής του και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό.
 
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.
 
Η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα περιμένει την ηθική δικαίωση μέσω της τιμωρίας των ενόχων της δολοφονίας του γιού της. Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» λέει ότι η δίκη δεν αφορά μόνο την οικογένειά της αλλά όλη την Ελλάδα.  «Δικάζεται μια εγκληματική οργάνωση που είναι κόμμα στη Βουλή. Να διαλυθεί. Να μπει μέσα ο πιο μικρός μέχρι τον πιο μεγάλο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Να φτάσει στο τέλος και να δω την καταδίκη τους», λέει χαρακτηριστικά.
 
Με κεντρικό σύνθημα «4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;» κορυφώνονται, το απόγευμα της Δευτέρας, οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και αντιρατσιστικές οργανώσεις.
 
Στο μεταξύ η εφημερίδα Συντακτών δημοσιεύει σήμερα ένα βίντεο στο οποίο η ηγεσία της Χρυσής Αυγής φέρεται όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, να "επιβεβαιώνει με τα δικά της λόγια όσα περιγράφει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση".
 
Δείτε το βίντεο:

 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Πώς έγινε το επεισόδιο με ένα νεκρό έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ
Άνοιξαν πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια-Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο
Έστησαν μικρό καρτέλ μέσα σε σχολεία στην Πάτρα-Ναρκωτικά ζυγαριές και ξυλοδαρμοί
Πυκνώνει το μυστήριο με τον ρεμπέτη που εξαφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Συγκλονίζουν οι συνάδελφοι του Λυγγερίδη-Οι καταθέσεις τους για την επίθεση των χούλιγκανς
Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα