Υπό έλεγχο δύο πυρκαγιές στο Πάρκο Ακαδημίας και στον Κόρνο

Υπό έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά στο Πάρκο Ακαδημίας, στην Αγλαντζιά, η οποία εκδηλώθηκε σε πέντε διαφορετικά σημεία, εντός ενός χιλιομέτρου, καίγοντας μόνο άγρια χόρτα, ενώ δεύτερη πυρκαγιά στον Κόρνο, τέθηκε, επίσης, υπό έλεγχο καίγοντας ένα δεκάριο ιδιωτικής γης.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι “σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 14:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πέντε διαφορετικά σημεία, εντός ενός χιλιομέτρου, στο Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας απέναντι από το Φιλοξένια”.

Προσθέτει ότι “η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:30 αφού έκαψε μόνο άγρια χόρτα, ενώ για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν έξι άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Το Τμήμα Δασών εξετάζει την πιθανότητα η πυρκαγιά να οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα στις 13:10, τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 13:00, στην τοποθεσία Κάννες στον Κόρνο, η οποία έκαψε 1 δεκάριο ιδιωτικής γης καλυμμένο με χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 14 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη της 16χρονης Έλλης Πλατιά στη Λεμεσό (pic)
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Καταγγελίες ΤΟΜ για παράνομη μεταφορά επιβατών από αεροδρόμιο Λάρνακας και λιμάνι Λεμεσού
Εγένετο Δημοκρατική Αλλαγή-Εγκρίθηκε η Πολιτική Διακήρυξη του νέου κόμματος
Παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και εξαπατούν πολίτες
Σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο προκάλεσε το μπλακ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία-Συνεχίζονται τα προβλήματα
Η απάντηση Παναγιώτου σε ΑΚΕΛ για χαμηλόμισθους-«Η κυβερνητική πολιτική αντανακλά τη βελτίωση της αγοράς»
Κλείνουν απόψε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λεμεσού-Πάφου για εργασίες
Eurostat: Αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στην Κύπρο
Ανέτρεψε τα δεδομένα της Αστυνομίας η νεκροτομή στον Μιχαηλίδη-Δεν προκύπτουν κακώσεις που να δικαιολογούν τον θάνατο του