Περδίκης: Ο ΠτΔ να αποσύρει γραπτώς τις προτάσεις του για την εσωτερική διακυβέρνηση

Τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για απόσυρση «επισήμως και γραπτώς» των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εσωτερική διακυβέρνηση, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.
 
Σε δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων κρίνει αρνητικά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεταβεί στη Νέα Υόρκη χωρίς συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία όπως είχε υποσχεθεί δημόσια και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
«Ακόμη μια δέσμευση του Προεδρικού που δεν υλοποιήθηκε», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι το πλαίσιο των έξι σημείων του ΓΓ του ΟΗΕ εμπεριέχει αρνητικά στοιχεία και αν δεν προηγηθεί η απόσυρση επισήμως και γραπτώς των προτάσεων του Προέδρου Αναστασιάδη που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση, δηλαδή την αριθμητική ισότητα, τα βέτο, τα δικαιώματα τάχα του παράνομου χρήστη, τα δικαιώματα των Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο, σε αυτή την φάση η εν γένει και εξολοκλήρου προώθηση του πλαισίου Γκουτέρες εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την υπόθεση της Κύπρου.
 
«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπάρχει το θετικό στοιχείο της πρώτης παραγράφου και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θετικό αυτό στοιχείο να καταστεί Δούρειος Ίππος, γιατί τα υπόλοιπα είναι αρνητικά ή εμπεριέχουν σοβαρούς κινδύνους» ανέφερε.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο
ΠτΔ για διευρυμένη: «Ο Γκουτέρες έκανε μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της τουρκικής πλευράς»
Η επόμενη μέρα της πολυμερούς για τον Στεφάνου-«Να προχωρήσει η υλοποίηση επιπρόσθετων ΜΟΕ»
Κ. Τασούλας: Χρέος μας η συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού