Σταύρο-σαν Μαλά κι επίσημα στο Έκτακτο Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Την στήριξη της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το ΑΚΕΛ στο σημερινό Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος παρουσία των μελών και των κομματικών οργάνων.

Σε μυστική ψηφοφορία που έγινε στο τέλος τους συνεδρίου 955 μέλη ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Μαλά, 3 ψήφισαν κατά και υπήρξαν 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ  είχε ανοίξει με ομιλία του. ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και εναντίον των δύο άλλων υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα.
 

Ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ενώπιον των μελών του κόμματος ότι η υποψηφιότητα Μαλά αποτελεί υποψηφιότητα νίκης και θα πρέπει αυτή τη φορά τόσο τα μέλη του κόμματος όσο και η ηγεσία να νικήσουν τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία «αυτών που νομίζουν ότι ο τόπος είναι τσιφλίκι τους».
 
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ εδω: Άντρος: Να φύγουν πριν να βουλιάξουν την χώρα πιο βαθιά – Επιλογή νίκης ο Μαλάς

Το Έκτακτο Συνέδριο του ΑΚΕΛ ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής με σύντομη ομιλία του ΓΓ του κόμματος, στην οποία θα δοθεί πανηγυρικό κλίμα.
 
Μετά από την σχεδόν ομόφωνη ψήφιση της στήριξης της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά από το ΑΚΕΛ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας μετάφερε τις ευχαριστίες του προς το ΑΚΕΛ μέσα από γραπτή ανακοίνωσή του.

Δείτε αυτούσια της γραπτή ανακοίνωσή του Σταύρου Μαλά:

Με την ευκαιρία της απόφασης για στήριξη της υποψηφιότητας μου στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο της Αριστεράς, τα μέλη και την ηγεσία του ΑΚΕΛ για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο πρόσωπό μου.

Η ιστορία του ΑΚΕΛ και ευρύτερα της Αριστεράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της πατρίδας και του λαού μας. Οι αγώνες και οι θυσίες της Αριστεράς για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο είναι καταγραμμένα .

Με το ΑΚΕΛ έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και αυτή η συνεργασία θα είναι γόνιμη, παραγωγική και στηριγμένη σε κοινούς στόχους αλλά και στον αλληλοσεβασμό στις διαφορετικές προσεγγίσεις.
 
Η σύνθεση διαφορετικών απόψεων είναι στοιχεία υγείας και δημοκρατίας. Είναι κινητήρια δύναμη βελτίωσης και προόδου.

Τονίζω ότι κοινή μας βούληση με το κόμμα της Αριστεράς είναι να διαμορφώσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα αγκαλιάζει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και πολίτες του τόπου μας. Θα αγκαλιάζει τους νέους που προσδοκούν πολύ περισσότερα από την πολιτεία και την κοινωνία της Κύπρου. Όσους επιδιώκουν μια λύση αρχών στο Κυπριακό. Όσους πιστεύουν ότι υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου. Όσους ζητούν νέα πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς.

Προσδοκώ ότι με τις θέσεις και τις προτάσεις μου, με το ύφος και το ήθος της εκστρατείας μας, θα ανταποκριθώ στις ελπίδες αυτών που με στηρίζουν αλλά και στις απαιτήσεις αυτών που στέκονται σήμερα κριτικά προς την υποψηφιότητά μου.

Μοναδικό μου μέλημα, είναι να υπηρετήσω τη χώρα μας, ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.
 

Δειτε Επισης

Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»