Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε επίθεση που σημειώθηκε στην αγορά μουσικής της Χοστ, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

"Μια βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση, μέσω κινητού τηλεφώνου, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 14 σε μια αγορά" της πόλης Χοστ, είπε ο Φαϊζουλάχ Χαϊράτ, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η έκρηση σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, τη στιγμή που στην αγορά αυτή είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων για να αγοράσουν και να κατεβάσουν στα κινητά τηλέφωνά τους και σε άλλες συσκευές τραγούδια και βίντεο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Η περιοχή αυτή πάντως, στα σύνορα με το Πακιστάν, θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν. Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν και στο παρελθόν εξαπολύσει επιθέσεις σε καταστήματα και αγορές μουσικής και βίντεο, δύο είδη ψυχαγωγίας που είχαν απαγορεύσει σε όλους τους Αφγανούς την εποχή που είχαν καταλάβει την εξουσία (1996-2001).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βατό το γραπτό των Νέων Ελληνικών, δυσκολία στις λεξιλογικές-Τα παράπονα μαθητών για την ύλη
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Από νομοτεχνικό έλεγχο το νομοσχέδιο για ίδρυση Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων
Πιθανόν να κληθούν ως μάρτυρες Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες για την έφεση Τυχικού-Αποφασίζει το Πατριαρχείο
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου